Μαυραγορίτες..

 


Αυτό που συμβαίνει με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι από τα πιο εξοργιστικά πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ο κόσμος να δυσκολεύεται να το συνειδητοποιήσει.

Σε κανονικές συνθήκες πολέμου, οι εταιρείες ανακοινώνουν ανατιμήσεις ανάλογα με τα... γούστα τους. Χωρίς κάποιο εύλογο περιθώριο κέρδους και εκμεταλλευόμενες μια «ελεύθερη» αγορά που είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά με βάση την κερδοσκοπία. Τιμολογούν το ρεύμα σαν να είναι είδος πολυτελείας και το αγοράζει όποιος θέλει να γλεντήσει. Και είναι ασύδοτες. Δεν τους φτάνουν τα 2,2 δισ. που έβγαλαν τον τελευταίο χρόνο. Θα εκμεταλλευτούν έως το τέλος τη φτώχεια και την απελπισία του κόσμου. Μαυραγορίτες.

Για να μην εξεγερθεί ο κόσμος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς του ρεύματος με δημόσιο χρήμα.  Ένα μέρος της αισχροκέρδειας, δηλαδή, θα το πληρώσουμε ως φορολογούμενοι, για να μην το πληρώσουμε ως καταναλωτές και μας κακοφανεί περισσότερο.  

Όσον αφορά δε τις διακηρύξεις για φορολόγηση των υπερκερδών, από την οποία θα προέκυπτε, υποτίθεται, κάποια ανακούφιση των καταναλωτών, έχουν πάει περίπατο. Η κυβέρνηση κατέβασε τον πήχη μέχρι το δάπεδο και αφού ανακοίνωσε ότι βρήκε ψίχουλα, κάνει το κορόιδο και δεν φορολογεί ούτε καν αυτά.

Άλλες χώρες βρήκαν τρόπους να μειώσουν τα τιμολόγια κατά 50%. Η δική μας κυβέρνηση εργάζεται για την κερδοφορία της ΔΕΗ. Και εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις βουλιάζουν στην απελπισία. Είναι ντροπή και αίσχος...

ΑΥΓΗ

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε