Μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας!



Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στα υγρά καύσιμα, έστω για τους θερινούς μήνες, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών ο Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από την εκτόξευση των τιμών.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Βουλευτής, η εκτόξευση των τιμών των υγρών καυσίμων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να απαιτούνται ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από το Fuel pass και το Power pass, προκειμένου να αποτυπωθούν άμεσα στο «πορτοφόλι» των πολιτών. Ως εκ τούτου, και καθώς τους θερινούς μήνες η ζήτηση για υγρά καύσιμα αυξάνεται, η μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ κατά προσέγγιση 30%, θα έδινε μια ανάσα στους καταναλωτές.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας θεμελιώνει την επιχειρηματολογία του για την αναγκαιότητα του μέτρου, επικαλούμενος ταυτόχρονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ενδεχόμενη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης δεν θα προκαλούσε σημαντική επιβάρυνση στα δημοσιονομικά μεγέθη. Καθώς η μείωση της τελικής τιμής στα υγρά καύσιμα θα οδηγούσε σε αύξηση της ζήτησης τους, τα δημόσια ταμεία θα κάλυπταν τη διαφορά από την αύξηση των εσόδων.

Ο Βουλευτής χρησιμοποιεί το παράδειγμα της παρέμβασης της Γερμανίας, η οποία προχώρησε σε μείωση του ΕΦΚ, τονίζοντας ότι η εν λόγω παρέμβαση είναι αναγκαία και στη χώρα μας, η οποία αυτή την στιγμή έχει από τις υψηλότερες τιμές υγρών καυσίμων στην Ευρωζώνη και οι οποίες διαμορφώνονται σε αυτό το επίπεδο, λόγω της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες