Εξοικονομώ 2021: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εξοικονομώ 2021: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Εξοικονομώ 2021».

   

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022 η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων  για το πρόγραμμα αυτό θα έληγε σήμερα, 19 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της 3ης τροποποίησης της προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», με σκοπό τη βελτίωση σημείων και όρων του Οδηγού εφαρμογής και των παραρτημάτων του. Στην τροποποίηση προβλέπεται μεταβολή της προθεσμίας υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 110 ημέρες. Συνεπώς, η προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες και λήγουν σήμερα, 19 Ιουλίου 2022, παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022. Αναλυτικά οι αλλαγές θα αποτυπώνονται στην υπό έκδοση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος”.

Τι εξετάζεται για το  φθινόπωρο

Έρχεται από το φθινόπωρο «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω Συσκευές» για τις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας  στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ” από το ερχόμενο φθινόπωρο ξεκινά μια σειρά δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 450 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά θα κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Από αυτά θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις και 100 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα – λιανεμπόριο (καταστήματα, γραφεία κ.τ.λ.), για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ενεργειακής ανακαίνισης”.

“Επίσης, 160 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στον δευτερογενή τομέα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μπαταριών και 90 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις για αντικατάσταση εξοπλισμού ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού’, πρόσθεσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες