Power Pass: Νέες πληροφορίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας – Πότε θα καταβληθεί η επιδότηση στους δικαιούχους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Power Pass: Νέες πληροφορίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας – Πότε θα καταβληθεί η επιδότηση στους δικαιούχους

Νέες πληροφορίες για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ ( Power Pass).

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1 για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ, “η εικόνα που έχουμε είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 16 Ιουνίου, ωστόσο σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιουνίου. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος του μήνα” και τόνισε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν αρχές Ιουλίου στους δικαιούχους.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Tι ισχύει έως τώρα για το Power pass

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της επιδότησης είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως τις 45.000 ευρώ κατά το φορολογικό έτος το 2020 και αυτή καλύπτει μέρος της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022. Η επιδότηση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων αλλά και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για την επιδότηση τα εξής:

Τα πρόστιμα 

Αντιμέτωποι με “τσουχτερά πρόστιμα ”  έως 1.200 ευρώ θα βρεθούν όσοι  δηλώσουν ψευδή στοιχεία στην πλατφόρμα για τη χορήγηση της αναδρομικής επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος ( Power Pass) από 18 ευρώ έως 600 ευρώ. Δηλαδή εάν κάποιος λάβει αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 18 ευρώ και δεν την δικαιούται, τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι διπλάσιο της επιδότησης που καταβληθεί, δηλαδή 36 ευρώ. Ωστόσο εάν δοθεί  αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος έως 600 ευρώ σε κάποιον  και δεν την δικαιούται, τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι διπλάσιο της επιδότησης που καταβληθεί, δηλαδή 1.200 ευρώ.

Οι αιτήσεις

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο. Σε περίπτωση που ένας αριθμός παροχής ρεύματος για κάποιον μήνα τυχόν δηλωθεί από δύο ή περισσότερους δικαιούχους, ακολουθείται η διαδικασία καταμερισμού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο που περιγράφεται στο άρθρο 3 της απόφασης.

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που αφορούν κύρια κατοικία του δικαιούχου και για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που αφορούν μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες