Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία μόνο στοιχεία η αίτηση – Όλες οι λεπτομέρειες για τα ποσά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με τρία μόνο στοιχεία η αίτηση – Όλες οι λεπτομέρειες για τα ποσά

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη χορήγηση της επιδότησης  (voucher) ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο MEGA, o στόχος είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα, το αργότερο, μέσα Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή για περίπου 15 ημέρες ώστε να έχουν τον χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την αίτηση.

“Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι δοκιμές διασύνδεσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Γιατί οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τρία στοιχεία μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τον ΑΦΜ τους, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή.  Από αυτό και μόνο…. από το ΑΦΜ και μόνο από το ΑΜΚΑ  θα συμπληρώνονται όλα αυτόματα από την ΑΑΔΕ γιατί είναι απόλυτα διασυνδεδεμένα. Άρα 3 στοιχεία θα συμπληρώνουν στην πλατφόρμα… και από εκεί και πέρα θα παίρνουν αυτό το ηλεκτρονικό voucher, έναν αριθμό να το πω καλύτερα με τον οποίο θα πηγαίνουν στο κατάστημα, θα συμπληρώνουν και τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Εάν θέλουν κλιματιστικό,  ή εάν θέλουν κλιματιστικό και ψυγείο ή εάν θέλουν κλιματιστικό  ψυγείο και καταψύκτη. Θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής  που θέλουν να αντικαταστήσουν, θα παίρνουν  έναν ηλεκτρονικό αριθμό, θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

 Επιδότηση : Πώς θα χορηγείται στους δικαιούχους

ηλεκτρικές συσκευές

Eν συνεχεία ο κ. Σκρέκας εξήγησε τον τρόπο που θα χορηγείται η εν λόγω επιδότηση (voucher) στους δικαιούχους.  Ο δικαιούχος είτε θα εκτυπώνει το voucher είτε θα μπορεί να πάει και στο κατάστημα για να το παραλάβει.

Όσον αφορά στον τρόπο που θα γίνεται η αντικατάσταση της παλαιάς συσκευής με τη νέα είπε  “θα πηγαίνει ο αντικαταστάτης  για να αποξηλώσει την προηγούμενη συσκευή και θα συμπληρώνονται κάποια στοιχεία. Συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση…..  δηλώνεται ότι αντικαθιστά μια συσκευή η οποία είναι παλιά”.

Τα συνεργεία θα αναλάβουν όλη αυτή τη διαδικασία, τόνισε και σημείωσε ότι αυτά είναι υπεύθυνα για να αποξηλώσουν την παλιά συσκευή…. είναι το κατάστημα δηλαδή που πουλά την συσκευή. “Αυτό θα ελέγξει όταν φτάσει στο κατάστημα ή εκείνη τη στιγμή που πάει να αποξηλωθεί η συσκευή προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά οι πολίτες και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά”.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά  της επιδότησης και τα πλαφόν για τα κλιματιστικά και τους καταψύκτες

κλιματιστικά

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα ποσά της επιδότησης του εν λόγω προγράμματος. “ 150 εκατ. ευρώ θα είναι το ποσό της επιδότησης συνολικά. Εκτιμούμε ότι θα αγοραστούν περίπου 350 με 400 χιλιάδες συσκευές” σημείωσε και πρόσθεσε ότι  “η επιδότηση θα είναι της στιγμής της αγοράς, άρα θα αφαιρείται από το ποσό της αγοράς εκείνη τη στιγμή και είναι από 35 έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα” και ο πολίτης “θα μπορεί να πάρει επιδότηση έως και 250 ευρώ “.

Στην ερώτηση εάν η επιδότηση θα έχει πλαφόν 250 ευρώ είπε ότι “έχει 50% και υπάρχει πλαφόν ανά συσκευή τα οποία θα τα ανακοινώσουμε .Το πλαφόν αναφέρεται για ένα κλιματιστικό το οποίο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο 12  ή 18 BTU  και πάρα πολύ καλής ποιότητας “. “Ο Οδηγός του προγράμματος θα ανακοινωθεί μαζί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά είναι της τάξεως των 400 ευρώ με 500 ευρώ για τα κλιματιστικά, 250 ευρώ είναι για τους καταψύκτες” πρόσθεσε.  Επίσης ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω επιδότηση αφορά μόνο στα νοικοκυριά αυτό και όχι τις επιχειρήσεις .

Πρόγραμμα: Η διάρκεια του και τι ισχύει για όσους δεν έχουν κλιματιστικό;

Στην ερώτηση εάν υπάρχει χρονικό όριο για το πρόγραμμα απάντησε καταφατικά, ότι υπάρχει. Αυτό θα πρέπει να γίνει για παράδειγμα έως το τέλος καλοκαιριού, αλλά αυτό θα το αναφέρει ο σχετικός Οδηγός του προγράμματος που θα δημοσιευθεί, δεν θα ισχύει δηλαδή για αυτό το πρόγραμμα για μετά από 2 χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι κάποιος που δεν έχει κλιματιστικό δεν επιδοτείται για να αγοράσει νέο Air Condition. Επιδοτείται μόνο αυτός που θέλει να αντικαταστήσει  μια παλιά συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες