Εφορία και Ταμεία: Πότε θα βγαίνουν “στη φόρα” οι μεγαλοοφειλέτες

 


Ειδοποιητήρια σε μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας  (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) στέλνει η ΑΑΔΕ για να ρυθμίσουν έως τις 21 Ιουνίου 2022 τα χρέη τους για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

Εάν οι παραπάνω δεν ρυθμίσουν τα χρέη, τότε η Αρχή θα δημοσιεύσει τις νέες λίστες για όσους χρωστούν σε εφορίες, τελωνεία και ΕΦΚΑ. Δηλαδή για τα φυσικά πρόσωπα θα δημοσιοποιηθούν ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

Ενώ για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες θα αναγράφονται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, ΕΦΚΑ, μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

 Εφορία: Ποιοι δεν θα πάρουν ειδοποιητήριο για τις οφειλές 

εφορία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία, δεν θα συμπεριληφθούν στις παραπάνω λίστες:

  • Οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
  • Οι οφειλές  που τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου.
  • Οι οφειλές  που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
  • Οι οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων.
  • Οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πηγή: enikonomia.gr 

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε