Τα οφέλη που έχει το μπάνιο στη θάλασσα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τα οφέλη που έχει το μπάνιο στη θάλασσα

 Το νερό της θάλασσας είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι κάτι που απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι, προκειμένου...  

 
να χαλαρώσουμε και να δροσιστούμε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Ωστόσο, γνωρίζατε πως μην στην πραγματικότητα αποτελεί μια πρακτική άσκηση με πολυάριθμα οφέλη;

Το νερό της θάλασσας είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και είναι εξαιρετικά ισχυρό στους τομείς της υγείας και της ομορφιάς.

Πάμε όμως να ανακαλύψουμε την μαγεία του θαλασσινού νερού στη ζωή μας!

Δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωριούχο και θειικό άλας που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας.

Όσοι έχουν προβλήματα όπως η ψωρίαση και το έκζεμα μπορεί να έχουν ιδιαίτερο όφελος. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και μειώνοντας την πιθανότητα δερματικών εξανθημάτων που προκαλούνται από το στρες.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Οι τακτικές βουτιές σε κρύο νερό βοηθούν στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν, επίσης, αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας του σώματος.

Ψυχική υγεία

Μια μελέτη που ανατέθηκε από την Swim England για να συμπέσει με την «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας» διαπίστωσε ότι όταν ερωτήθηκαν για τον αντίκτυπο που έχει η κολύμβηση στην καθημερινότητά τους, το 43% των ανθρώπων που κολυμπούν τακτικά είπαν ότι τους κάνει να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι, το 26% είναι πιο κίνητρο για την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών, ενώ το 15% πιστεύει ότι η ζωή είναι πιο διαχειρίσιμη

Αναπνευστικά προβλήματα

Καθώς το θαλασσινό νερό είναι αλμυρό, αυτό είναι ωφέλιμο για όσους έχουν προβλήματα ιγμορείων, παρέχοντας ανακούφιση ανοίγοντας την περιοχή με ένα εξ ολοκλήρου φυσικό αλατούχο διάλυμα. Αυτό βοηθά τις βλεφαρίδες να μετακινήσουν τη βλέννα, καθαρίζοντας τα ιγμόρεια.

Διαχείριση βάρους

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι λίπους στο σώμα , το καφέ και το λευκό λίπος. Mελέτες έχουν δείξει ότι το λιγότερο κοινό καφέ λίπος μπορεί να ενεργοποιηθεί από το κρύο νερό.

Το καφέ λίπος όχι μόνο σας κρατά ζεστό, αλλά επειδή η δουλειά του είναι να ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, καίει γρήγορα θερμίδες και θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος.

Θεραπεία με κρύο νερό

Μια έκρηξη κρύου νερού έχει τα δικά της οφέλη για την υγεία:

Χτίζει πνευματική δύναμη – το να βυθίζεστε σε κρύο νερό σε τακτική βάση παράγει ένα θετικό αποτέλεσμα που μοιάζει με πόνο και παρέχει οφέλη στο σώμα και το μυαλό σας.

Μειώνει τον μυϊκό πόνο – το κρύο νερό και το μπάνιο σε πάγο έχουν συνδεθεί εδώ και καιρό με τη μείωση της φλεγμονής και την επιτάχυνση της αποκατάστασης των μυών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες