Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης: Ο μήνας “κλειδί “για την κατάργηση της - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης: Ο μήνας “κλειδί “για την κατάργηση της

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση περί κατάργησης της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας “Μέχρι το Σεπτέμβριο εκτιμώ – όταν θα επεξεργαστούμε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 -θα έχουμε καλύτερη εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού – οπότε τότε η βούληση μας, η πρόθεση μας και εκτιμώ ότι θα πετύχουμε….. και αυτό είναι η επέκταση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης“, τόνισε  και πρόσθεσε  ότι “είναι θέμα δομής και διάθεσης του προϋπολογισμού. Σεπτέμβριο χτίζουμε τον προϋπολογισμό για να παρουσιάσουμε το προσχέδιο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου”.

Επίσης μίλησε για την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης που συνεχίζεται να επιβάλλεται στους εργαζόμενους του δημοσίου και στους συνταξιούχους. Η επιδίωξη είναι  να καταργηθεί  η Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης  και στους εργαζόμενους του δημοσίου και στους συνταξιούχους  “Αυτό επιδιώκουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο… να βρούμε τον δημοσιονομικό χώρο για να το επεκτείνουμε σε όλη τη  κοινωνία. Είναι άλλα 400 εκατ. ευρώ. Θεωρώ ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό”, τόνισε. ” Επιδιώκουμε να πάμε στις αρχές του 2023  και να καταργήσουμε το φόρο αυτό για το σύνολο των εισοδημάτων”, συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι  η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί  για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα.” Σας θυμίζω ότι επί 2 χρόνια  και ακολουθεί και 3 έτος δεν ισχύει για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, πιάνει και δημοσίους υπαλλήλους που έχουν εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτά είναι 550 εκατ. ευρώ” σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 Έκτακτη  Εισφορά Αλληλεγγύης: Το σημερινό καθεστώς για τις κρατήσεις στις συντάξεις

Υπενθυμίζεται ότι η Εισφορά Αλληλεγγύης  καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων.  Από 1-8-2010 (Ν. 3865/2010) θεσπίστηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και επιβλήθηκε κράτηση 3%-14% στις κύριες συντάξεις που υπερέβαιναν τα 1.400 ευρώ μηνιαίως. Ωστόσο από 1-8-2011 τα ποσοστά κρατήσεων αναπροσαρμόστηκαν (Ν. 4002/2011) και επιβλήθηκαν κρατήσεις 3%-10% και στις επικουρικές συντάξεις που υπερέβαιναν  το ποσό των 300 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες