Τέλος χρόνου για το επίδομα των 430 ευρώ – Ποιοι και μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αιτήσεις

Τέλος χρόνου για το επίδομα των 430 ευρώ: Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει τεθεί για εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσθετες – της άσκησης τους επαγγέλματος τους – γνώσεις και δεξιότητες, με λίγα λόγια να «εκπαιδευτούν» και να πληρωθούν για αυτό. Δικαίωμα να διεκδικήσουν το επίδομα έχουν όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, αλλά θα χρειαστεί να υποβάλουν έως και σήμερα τη σχετική αίτηση ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης, όπως για παράδειγμα ψηφιακό μάρκετινγκ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το επίδομα θα δοθεί, όταν οι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης που διαρκεί 86 ώρες και αμείβεται με 5 ευρώ/ώρα και εφόσον πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Ποιοι είναι οι στόχοι της δράσης

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν περιθώριο έως και σήμερα 1η Ιουνίου για να καταθέσουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης σε μάρκετινγκ και διαχείριση επιχειρήσεων με επίδομα 430 ευρώ από την ΟΣΝΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων).

Αντικείμενο της Πράξης είναι η υλοποίηση δράσεων Κατάρτισης και Πιστοποίησης για 1.210 εργαζόμενους από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διαφόρων κλάδων, με στόχο οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες – της άσκησης τους επαγγέλματος τους – γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλουν θετικά στην απασχόλησή τους και στην ενίσχυση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, ένας από τους στόχους είναι ακόμη -μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης- η προσαρμοστικότητα των ιδιωτικών υπαλλήλων  σε αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η εργασιακή τους κινητικότητα σε επιχειρησιακές λειτουργίες και εργασιακές δραστηριότητες, όπου δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε