Θύμα τοκογλύφων 41χρονος που αγνοείται επί δυόμιση μήνες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Θύμα τοκογλύφων 41χρονος που αγνοείται επί δυόμιση μήνες

 


 

Θύμα τοκογλύφων ο 41χρονος Κρητικός που αγνοείται επί δυόμιση μήνες...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/thyma-tokoglyfon-o-41chronos-kritikos-poy/ © www.elkosmos.gr

Κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο να έχουν δολοφονηθεί θύματα της μαφιόζικης συμμορίας των τοκογλύφων που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τριετία σε περιοχές...  


 

του Ηρακλείου, καθώς στην δικογραφία περιλαμβάνεται η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός 41χρονου που είχε δηλωθεί στις 7 Απριλίου! 

Ο αγνοούμενος, για τον οποίο έχει ήδη εξακριβωθεί ότι είχε δανειστεί χρήματα από το κύκλωμα, βρισκόταν στο εξοχικό του σε παραλιακή περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Ο πατέρας του είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. που είχε ξεκινήσει αναζητήσεις και το αυτοκίνητο του 41χρονου είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με τα ρούχα της δουλειάς του μέσα. 

Ο ίδιος, όμως, ήταν άφαντος και, αρχικά, ειπώθηκε ότι μπορεί να είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με πλοίο. Όμως, από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και, σύμφωνα με το Creta24.gr, η εξαφάνισή του περιελήφθη στην “βαριά” δικογραφία με τα θύματα των εκβιαστών και τοκογλυφιών που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. 

Ως “εγκέφαλοι” φέρονται τρεις “φουσκωτοί” που έχουν συλληφθεί, ένας σεσημασμένος 44χρονος Έλληνας κάτοικος Ηρακλείου και δύο 30χρονοι Αλβανοί με τους οποίους έκανε μαζί αθλητικές δραστηριότητες και κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα κάνοντας πλούσια ζωή. Επιπλέον, συνελήφθησαν δυο Ρομά, ένας 45χρονος και ένας 24χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας, άλλοι δυο αλλοδαποί και ένας 27χρονος Έλληνας. 

Οι δράστες δάνειζαν χρήματα με τοκογλυφικούς όρους και, σε περίπτωση που ο δανειζόμενος δεν κατέβαλε τους υπέρογκους τόκους, προχωρούσαν στην είσπραξη εκβιάζοντάς τους ακόμη και με τη ζωή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για ένα δάνειο 5.000 ευρώ, ο τόκος έφτανε τα 2.000 ευρώ μηνιαίως και τριπλασιαζόταν ανά ημέρα καθυστέρησης, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται στα 50.000 ευρώ! 

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια, γραφεία και άλλους χώρους των οκτώ συλληφθέντων, κατασχεθήκαν 22.170 ευρώ, 12 Ι.Χ. αυτοκίνητα, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, τιμολογίων και παραστατικών, ποσότητα αναβολικών ουσιών, σπαθιά, λόγχες, μαχαίρια, πλήθος κινητών, φορητοί υπολογιστές και μέσα αποθήκευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες