“Ανοίγουν” 3 προγράμματα για δωρεάν διακοπές – Όλες οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι

 


Άλλη μία πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές ανοίγει τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι μόνο τα ειδικά προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) για εργαζομένους και ανέργους και αυτά της Αγροτικής Εστίας για συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, τα οποία όμως καλύπτουν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, καθώς έρχεται ακόμη ένα πρόγραμμα διακοπών από το υπουργείο Τουρισμού… για όλους!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα διανεμηθεί μια ψηφιακή κάρτα, την οποία και θα μπορούν να εξαργυρώσουν οι δικαιούχοι για να καλύψουν έξοδα των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Ποιοι θα μπουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» υπολογίζεται πως θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέσω του προγράμματος υπολογίζεται πως σχεδόν 200.000 δικαιούχοι, θα λάβουν μία «επιταγή» αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους.

Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, ενώ το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει»  από τον Ιούλιο. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθυνόταν κυρίως σε εκείνους που δεν είχαν πρόσβαση στα άλλα προγράμματα (ΟΑΕΔ, Αγροτική Εστία), με την επιλογή των δικαιούχων (όπως για παράδειγμα συνταξιούχοι) να γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε