Επιδότηση ρεύματος: Τα ποσά που λάβουν οι καταναλωτές τον Μάιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε η εξειδίκευση των μέτρων για το ρεύμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου, “σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια για τους οικιακούς καταναλωτές η επιδότηση για τον μήνα Μάιο αφορά όλες τις κατοικίες, κύριες και μη κύριες  χωρίς εισοδηματικά κριτήρια  και για το σύνολο της κατανάλωσης.

Ειδικότερα:

  • Στις κύριες κατοικίες  για τις πρώτες  300 κιλοβατώρες απορροφούμε το 86% της αύξησης  στο κόστος του ηλεκτρισμού καθώς η μέση ενίσχυση θα ανέλθει σε 56, 6 ευρώ ανά μήνα. Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες η επιδότηση διαμορφώνεται στα 205 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Και για τις καταναλώσεις  από 151 έως 300 κιλοβατώρες σε 160 ευρώ ανά  μεγαβατώρα. Για το σύνολο της κατανάλωσης  πάνω από 300 κιλοβατώρες  τον μήνα  το ύψος επιδότησης ανέρχεται σε 100 ευρώ  ανά  ηλεκτρική μεγαβατώρα.
  • Για όλες τις μη κύριες κατοικίες επιδοτούμε τη συνολική κατανάλωση ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτήριων για τον Μάιο  με 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα  προκειμένου να απορροφήσουμε  περίπου το 50%  της αύξησης.
  • Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου η επιδότηση θα ανέλθει σε 215 ευρώ ανά μεγαβατώρα  για το σύνολο της κατανάλωσης  με στόχο την απορρόφηση του 100% της αύξησης. Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τους οικιακούς καταναλωτές το Μάιο θα διαμορφωθεί σε 200 εκατ. ευρώ”.

Τι ισχύει για τον Ιούνιο

Και συνέχισε λέγοντας ότι “η επιδότηση Ιουνίου θα εξειδικευθεί στο τέλος Μαΐου. Με τις παρεμβάσεις αυτές όλα τα νοικοκυριά θα δουν σημαντική μείωση στους λογαριασμούς τους”.

Τα παραδείγματα 

Μεταξύ άλλων παρέθεσε κάποια παραδείγματα σχετικά με την επιδότηση ενέργειας για τον μήνα Μάιο.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε