Πιο ακριβά από φιλέτο τα κεράσια-Τι ισχύει με τις τούρτες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Πιο ακριβά από φιλέτο τα κεράσια-Τι ισχύει με τις τούρτες

Πιο ακριβά και από φιλέτο κοστίζουν τα κεράσια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τιμές στα πρώιμα κεράσια στις λαϊκές αγορές κυμαίνονται από 5  ευρώ έως 6 ευρώ, στα μανάβικα πωλούνται από 7 ευρώ  με  8 ευρώ και αγγίζουν και τα 18 ευρώ το κιλό.

Κεράσια: Πότε θα πέσουν οι τιμές –  Τι λένε οι  παραγωγοί και οι έμποροι

Σε περίπου μια εβδομάδα θα πέσουν οι τιμές στα κεράσια.   Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί και οι έμποροι στην ΕΡΤ, σε μια περίπου εβδομάδα  οι τιμές στα κεράσια αναμένεται να πέσουν. Επίσης μιλούν για προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τα κεράσια.  Οι παραγωγοί και οι έμποροι  επισημαίνουν  ότι οι τιμές στα κεράσια  διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Όσο θα ξεκινάει η μαζική συγκομιδή  θα πέφτουν και οι τιμές. Eπιπλέον διαμαρτύρονται  επειδή παρουσιάζεται μεγάλη ακαρπία στα στρέμματα τους, στις κερασιές τους  και ο  ΕΛΓΑ δεν δικαιολογεί αυτή την ακαρπία από τους παγετούς,  με αποτέλεσμα να μην αποζημιώνονται.

Τι λένε οι καταναλωτές

Από την πλευρά τους  οι καταναλωτές   λένε στην ΕΡΤ ότι  δεν προτίθεται να  δώσουν αυτή τη στιγμή τόσα λεφτά  προκειμένου να αγοράσουν κεράσια και θα περιμένουν  μέχρι να πέσουν οι τιμές.

Τούρτες

Το ντόμινο της ακρίβειας χτυπάει ακόμα και τις τούρτες αλλά και όλα τα γλυκά που τα κεράσια πρωταγωνιστούν. Για το θέμα αυτό μιλά στο MEGA o  Ιδιοκτήτης Ζαχαροπλαστείου, Αργύρης Χατζηεμμανουήλ . ” Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις αυξήσεις που αντιστοιχούν στις αυξήσεις που έχουμε πάρει, οπότε είναι δύσκολη η κατάσταση “. “Σε όλες τις πρώτες ύλες έχει γίνει ένα χρηματιστήριο….όλες ανεβαίνουν συνέχεια χωρίς να υπάρχει κάποια σταθεροποίηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες