Προσφυγές: Πόσοι φορολογούμενοι δικαιώνονται για πρόστιμα και φόρους – Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Προσφυγές: Πόσοι φορολογούμενοι δικαιώνονται για πρόστιμα και φόρους – Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ (ΔΕΔ) προσέφυγαν αρκετοί φορολογούμενοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 επειδή αμφισβητούσαν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους είχε επιβάλει η Εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,  τρεις στους δέκα φορολογούμενους  δικαιώθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις. Αναλυτικά:

  •  Το 29% των πολιτών δικαιώθηκε μερικώς ή ολικώς και δεν πλήρωσε  φόρους, πρόστιμα  και προσαυξήσεις που τους είχαν επιβάλλει τα ελεγκτικά κέντρα και οι εφορίες για φορολογικές παραβάσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ  οι προσφυγές των υπόλοιπων φορολογουμένων στη ΔΕΔ  απορρίφθηκαν.
  • Το 39,4% των αποφάσεων που απορρίφθηκε από την ΔΕΔ προσβλήθηκε στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι πολίτες.

πρόστιμα

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι από τις 3.354 υποθέσεις που παραπέμφθηκαν,  «έκλεισαν» οι 1.731 με οριστικές αποφάσεις της ΔΕΔ και από αυτές οι 772 προσφυγές έγιναν δεκτές από την υπηρεσία,  ωστόσο 1.164  δεν έγιναν δεκτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες