Προσφυγές: Πόσοι φορολογούμενοι δικαιώνονται για πρόστιμα και φόρους – Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ (ΔΕΔ) προσέφυγαν αρκετοί φορολογούμενοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 επειδή αμφισβητούσαν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους είχε επιβάλει η Εφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,  τρεις στους δέκα φορολογούμενους  δικαιώθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις. Αναλυτικά:

  •  Το 29% των πολιτών δικαιώθηκε μερικώς ή ολικώς και δεν πλήρωσε  φόρους, πρόστιμα  και προσαυξήσεις που τους είχαν επιβάλλει τα ελεγκτικά κέντρα και οι εφορίες για φορολογικές παραβάσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ  οι προσφυγές των υπόλοιπων φορολογουμένων στη ΔΕΔ  απορρίφθηκαν.
  • Το 39,4% των αποφάσεων που απορρίφθηκε από την ΔΕΔ προσβλήθηκε στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι πολίτες.

πρόστιμα

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι από τις 3.354 υποθέσεις που παραπέμφθηκαν,  «έκλεισαν» οι 1.731 με οριστικές αποφάσεις της ΔΕΔ και από αυτές οι 772 προσφυγές έγιναν δεκτές από την υπηρεσία,  ωστόσο 1.164  δεν έγιναν δεκτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε