Τελικά πρέπει να αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Τελικά πρέπει να αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο;

 



 
Όλοι μας περιμένουμε να κρυώσει το ζεστό φαγητό που φτιάξαμε πριν να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.

Ωστόσο, πρέπει απαραιτήτως να το κάνουμε;

Από...  

 
την άποψη της ασφάλειας των τροφίμων, δεν είναι ανάγκη να περιμένετε μέχρι τα τρόφιμα να έχουν θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλετε στο ψυγείο, καθώς η διαδικασία ψύξης θα κρυώσει γρήγορα το ζεστό φαγητό και θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να αφήσετε τα ζεστά πιάτα να κρυώσουν για λίγο στον πάγκο για να διατηρήσουν τη γεύση και την υφή τους.

Αν για παράδειγμα, φτιάξετε ένα πιάτο με τραγανή υφή και στην συνέχεια το σκεπάσετε ή το κλείσετε σε ένα δοχείο και το βάλετε στο ψυγείο όσο είναι ακόμα ζεστό, στο καπάκι του δοχείου θα παρατηρήσετε υγροποίηση, που θα «πέσει» μοιραία στο φαγητό, χαλώντας την υφή του. Σε αυτήν λοιπόν, την περίπτωση ίσως να είναι καλύτερο να αφήσετε το φαγητό σας να κρυώσει.

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφήσετε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο είναι η επίδρασή του στα άλλα περιεχόμενα του ψυγείου σας.

Αν το ψυγείο σας είναι ρυθμισμένο στους 4 βαθμούς και βάλετε μια κατσαρόλα με ζεστή σούπα απευθείας από την εστία και κλείσετε την πόρτα, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κατέβει ξανά, μας λένε οι ειδικοί.

Για να διατηρήσετε μια ασφαλή θερμοκρασία στο ψυγείο σας, τα περισσότερα τρόφιμα, ειδικά αυτά που είναι υγρά, θα πρέπει να ψύχονται κοντά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα αποθηκεύσετε, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα μικρότερα τρόφιμα, όπως μια φέτα πίτσα ή μια μερίδα στήθος κοτόπουλου, μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση στη θερμοκρασία του ψυγείου, αλλά μεγαλύτερες ποσότητες, όπως σούπες, μαγειρευτά, καθώς και μαγειρεμένα δημητριακά και πρωτεΐνες σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επηρεάζουν τη θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες