Τα φρούτα που πρέπει να διατηρούνται χωριστά το ένα από το άλλο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Τα φρούτα που πρέπει να διατηρούνται χωριστά το ένα από το άλλο

 



 
Αν θέλετε τα φρούτα σας να παραμένουν φρέσκα όσο περισσότερο γίνεται, καλό είναι να διατηρούνται χωριστά το ένα από το άλλο, ειδικά αν τα έχετε στο ψυγείο.

Τα...  

 
περισσότερα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνες, αλλά αρχίζουν να χάνουν τη θρεπτική τους αξία αμέσως μετά τη συγκομιδή τους λόγω της έκθεσης στον αέρα, το φως και τη θερμότητα καθώς μεταφέρονται από το χωράφι στο σούπερ μάρκετ και από εκεί στο σπίτι σας.

Αποθηκεύοντας σωστά τα φρέσκα φρούτα, μπορείτε να εξασφαλίσετε όχι μόνο την νοστιμιά τους όσον αφορά τη γεύση και την υφή, αλλά και τη μέγιστη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών.

Όταν τα φρέσκα φρούτα ή τα λαχανικά δεν αποθηκεύονται σωστά, μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα ή να έχουν λιγότερο ελκυστική γεύση και υφή. Για παράδειγμα, η λάθος διατήρηση της ντομάτας, δεν θα την ωριμάσει πλήρως ώστε να φτάσει στο μέγιστο της γεύσης.
Τα φρούτα που πρέπει να διατηρούνται χωριστά το ένα από το άλλο

Τα περισσότερα λαχανικά ή φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν σε πλαστική σακούλα ή σε δοχείο συρτάρι του ψυγείου σας, λέει η διαιτολόγος Lisa Jones στο health.usnews.com.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένα φρούτα παράγουν αιθυλένιο, το οποίο βοηθά στην ωρίμανση των φυτικών προϊόντων αλλά προωθεί και τη σήψη τους γρηγορότερα από ό,τι αν διατηρούνταν χωριστά. Το αιθυλένιο είναι μια φυτική ορμόνη που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών.

Τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο και δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί με άλλα φρούτα ή λαχανικά, είναι:
  • Μήλα
  • Βερίκοκα
  • Ροδάκινα
  • Αχλάδια
  • Ακτινίδιο
  • Αβοκάντο
  • Μπανάνες (κατά την ωρίμανση)
  • Πεπόνι
  • Δαμάσκηνα

Αν π.χ. βάλετε μήλα και καρπούζι μαζί στο συρτάρι του ψυγείου σας, να ξέρετε ότι το καρπούζι θα χαλάσει πιο γρήγορα από το αιθυλένιο.
Τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο δεν θα πρέπει να τα βάζετε ούτε μαζί με λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα ή μαρούλι.

healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες