Επιδότηση συσκευών: Αυτή είναι η τελική ημερομηνία «κλειδί» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Επιδότηση συσκευών: Αυτή είναι η τελική ημερομηνία «κλειδί»

 


 
Τα σημεία SOS για έκπτωση 50%

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι αιτήσεις για την επιδότηση συσκευών από τις αρχές Μαΐου και όχι μέσα στον Απρίλιο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Στόχος... 
 
 
είναι η μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα και μια «ανάσα» στους φουσκωμένους λογαριασμούς των νοικοκυριών. Προβλέπεται η αντικατάσταση μέχρι και τριών παλιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούριες.
Ποιες συσκευές αποκλείονται

Το πρόγραμμα δεν αφορά σε τρεις κατηγορίες:

  • Κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση. Ωστόσο, σημαντική και απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία:

  • πέρα από τα εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές. Θα πρέπει η παλιά συσκευή να λειτουργεί.

Ποιοι θα την πάρουν πρώτοι

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κανείς, τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούται. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Τι να προσέξετε πριν την αίτηση

Δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός με εισοδηματικά από την αίτηση (θα αποκλείονται μόνο συσκευές που δεν λειτουργούν). Το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται να πάρουν 200.000 νοικοκυριά επιδότηση από 30 έως 50%.

Ποια είναι η διαδικασία επιδότησης και αντικατάστασης

Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει. Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες