Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών το Brent - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών το Brent

 


Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία νέα μέτρα με στόχο την ηρεμία των αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας συμφώνησαν να απελευθερώσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματα που ήταν για έκτακτη ανάγκη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το bbc.com , το αργό πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς του πετρελαίου “σκαρφάλωσε” στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων άνω των 7 ετών φτάνοντας τα 110 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate αυξήθηκε σχεδόν στα 109 δολάρια το βαρέλι.

Οι ανησυχίες των επενδυτών

Η  Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο. Και από την πλευρά τους οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες πετρελαίου ή του φυσικού αερίου. Εν τω μεταξύ, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate αυξήθηκε σχεδόν στα 109 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή Πληροφοριών: bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες