Εφιαλτική εκτίμηση για τη βενζίνη: Στα 2,5 ευρώ το λίτρο έως το τέλος της εβδομάδας – “Ζαλίζει” η τιμή της στα νησιά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Εφιαλτική εκτίμηση για τη βενζίνη: Στα 2,5 ευρώ το λίτρο έως το τέλος της εβδομάδας – “Ζαλίζει” η τιμή της στα νησιά

 

Στην εφιαλτική εκτίμηση ότι έως το τέλος της εβδομάδας, αρχής της επόμενης, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα “σκαρφαλώσει” στα 2,5 ευρώ το λίτρο εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 .

“Το διήμερο που πέρασε, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 10 λεπτά δηλαδή από 2,10 ευρώ το λίτρο που ήταν, έφτασε στα 2,20 ευρώ το λίτρο” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε, θέλοντας να δείξει την ταχύτητα των αυξήσεων, ότι “εάν η τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό, πόσα διήμερα χρειάζονται για να αυξηθεί η τιμή στα 2,50 ευρώ;”.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίσης ο κ. Ασμάτογλου μίλησε για το πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε η τιμή χονδρικής του πετρελαίου θέρμανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι στο 1, 65 ευρώ.
“Έχουμε μια αύξηση της τάξεως των 15 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης αντίστοιχα 20 λεπτά το διήμερο που μας πέρασε. Το 20 λεπτά σε 2 ημέρες σημαίνει ότι το πετρέλαιο προχθές ήταν στα 1, 70 ευρώ και σήμερα είναι στο 1,90 ευρώ”, πρόσθεσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Στα ύψη είναι η τιμή της αμόλυβδης σε ολόκληρη τη χώρα. Σοκ και δέος προκαλούν οι τιμές στα νησιά. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, από τον Εύδηλο Ικαρίας . Όπως βλέπετε, στα βενζινάδικα η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων πωλείται στην τιμή των 2,280 ευρώ το λίτρο, η αμόλυβδη 100 οκτανίων στα 2, 370 ευρώ το λίτρο , το Diesel Κίνησης στα 1,980 ευρώ και το το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1, 490 ευρώ.

βενζίνη

Την ίδια στιγμή πάνω από 2 ευρώ κινείται κατά μέσο όρο και η τιμή της  βενζίνης  στα νησιά.  Όπως είπε  πρόσφατα  ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης ,  η τιμή  της αμόλυβδης  έχει φτάσει  τα 2,20 ευρώ στα νησιά.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης  στη Κύπρο είναι πιο φθηνή από ότι στη Ελλάδα. Η  μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στη Κύπρο είναι 1,443 ευρώ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης 1,501 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 1,026 ευρώ ανά λίτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες