Καύσιμα: Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη – 15 για το diesel - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Καύσιμα: Επιδότηση 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη – 15 για το diesel

 

Η επιδότηση θα είναι 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, και 27 λεπτά το λίτρο για τους νησιώτες όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων για την ακρίβεια.

ADVERTISING

“Επιδοτούμε την κατανάλωση καυσίμων φυσικών προσώπων και μειώνουμε την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Και αυτή παρέμβαση έχει κοινωνικό πρόσημο. Δεν βοηθάμε οριζόντια όλες τις  εισοδηματικές ομάδες της κοινωνίας. Επιλέγουμε να ενισχύσουμε την μεσαία τάξη  και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα” τόνισε.

“Πρώτον χορηγείται απευθείας επιδότηση καυσίμων στους πολίτες , καλύπτει σημαντικό μέρος των αυξήσεων των τιμών  για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα , συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα  έως 30.000 ευρώ .Υπολογίζεται ότι 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα  διαθέτουν τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο  και δηλώνουν μέχρι το  ανώτερο οικογενειακό εισόδημα. Η επιδότηση θα αφορά 60 λίτρα καυσίμων  μηνιαίως  και θα ισούται  με  22 λεπτά το λίτρο. Tονίζεται  ότι η μέση κατανάλωση ανά φορολογούμενο εκτιμάται στα 54 λίτρα καυσίμου τον μήνα” συνέχισε.

“Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση ενισχύεται και ανέρχεται στα 27 λεπτά το λίτρο. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ “, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης επεσήμανε ότι ” επιδοτείται  στην πηγή  από τον κρατικό προϋπολογισμό  η τιμή του πώλησης του πετρελαίου κίνησης, το diesel για τον Απρίλιο ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή  να ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.  To κόστος της παρέμβασης εκτιμάται περίπου στα  23 εκατ. ευρώ” κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες