Εστίαση: Έρχονται αλλαγές για τους ανεμβολίαστους; – Η απάντηση Οικονόμου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Εστίαση: Έρχονται αλλαγές για τους ανεμβολίαστους; – Η απάντηση Οικονόμου

 


Για το εάν υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης προκειμένου να εισέρχονται στα καταστήματα εστίασης και οι ανεμβολίαστοι πολίτες με rapid test ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των  πολιτικών συντακτών .

 “Ό,τι αποφασίζουμε σχετικά με τη λειτουργία των χώρων και την πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων θα ανακοινώνεται. Δεν υπάρχει πρόθεση αυτή την ώρα  να υπάρχει ένας διαχωρισμός  στα προνόμια”, απάντησε και τόνισε ότι “Ισχύει το πιστοποιητικό όπως ισχύει….  με συγκεκριμένα προνόμια για την πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους χώρους. Εκεί είμαστε και εκεί θα συνεχίσουμε”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Μεταξύ  άλλων μίλησε και για την  επιδημιολογική κατάσταση της χώρας  και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.” Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων αποφασίστηκε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας. Αποφασίστηκαν συγκεκριμένα:

-Η άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης.

-Η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

-Η εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

“Αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη -από την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης- ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων”, τόνισε ο κ. Οικονόμου και υπενθύμισε ότι ” από την 1η Μαρτίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές ή επισκέψεις που περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές που θα συμμετέχουν στις εκδρομές αυτές θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα κάνουν τα απαιτούμενα εβδομαδιαία τεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες