Με αυτές τις τροφές θα μειώσετε το φούσκωμα στην κοιλιά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Με αυτές τις τροφές θα μειώσετε το φούσκωμα στην κοιλιά

 


 Μια κοινή αιτία φουσκώματος είναι η δυσκοιλιότητα
 
Αρκετοί είναι εκείνοι που μπερδεύουν το φούσκωμα με άλλους λόγους για...  

 
πιο φουσκωμένη κοιλιά, όπως χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος.

Αυτό είναι συνηθισμένο, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών και εκείνων που έχουν αποκτήσει παιδιά.

Μια κοινή αιτία φουσκώματος είναι η δυσκοιλιότητα. Μπορεί να έχετε δυσκοιλιότητα και να μην το καταλαβαίνετε, αφού το να έχετε λιγότερες κενώσεις από ό,τι συνήθως είναι ένα μόνο σύμπτωμα της δυσκοιλιότητας. Μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε δυσκοιλιότητα ακόμα κι αν έχετε τακτικές κενώσεις του εντέρου.

Συνήθως, η πρώτη γραμμή θεραπείας για την πρόληψη των αερίων και του φουσκώματος είναι η αλλαγή της διατροφής σας.

Τροφές που μειώνουν το φούσκωμα

Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει πολύ κάλιο. Το σώμα σας χρειάζεται κάλιο για να διαχειριστεί τα επίπεδα νατρίου (αλάτι), το οποίο με την σειρά του ελέγχει την ποσότητα του νερού που κρατείται στο έντερο. Όσο καλύτερα λειτουργεί αυτό το σύστημα, τόσο λιγότερο φούσκωμα θα έχετε.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν επίσης πάρα πολύ κάλιο. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μια μπανάνα πριν από κάθε γεύμα είχαν λιγότερο φούσκωμα από εκείνες που δεν έτρωγαν μπανάνες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή παρέχουν ορισμένα βακτήρια στο έντερο, τα οποία βοηθούν στην ηρεμία της παραγωγής αερίων στην κοιλιά.

Σέλερι

Τρίψτε λίγο σέλερι για περισσότερη ενυδάτωση και διευκόλυνση της πέψης σας. Επίσης, το σέλερι παρέχει επίσης ορισμένα φλαβονοειδή (μικροσκοπικά φυτικά μόρια) που μειώνουν την φλεγμονή στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου.

Κουρκούμη

Αυτό είναι το μπαχαρικό που δίνει στο κάρυ το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του. Περιέχει λίγη από την ένωση κουρκουμίνη. Μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να τιθασεύσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, να απαλύνει τη δυσφορία, να ρυθμίσει το πεπτικό σύστημα και να μειώσει το φούσκωμα.

Μέντα

Μελέτες δείχνουν ότι οι κάψουλες μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην χαλάρωση των μυών του πεπτικού συστήματος. Έτσι διευκολύνεται το πέρασμα των αερίων από το έντερο και μειώνεται το φούσκωμα του στομάχου. Το τσάι μέντας μπορεί να έχει το ίδιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ αυξάνει την έκκριση υγρών στο έντερο. Αυτό βοηθά την πέψη κι έτσι το στομάχι αδειάζει πιο γρήγορα, γεγονός που αποτρέπει το φούσκωμα.

Σπαράγγια

Μπορεί να κάνουν τα ούρα να μυρίζουν άσχημα, αλλά τα σπαράγγια είναι μια καλή πηγή ινουλίνης, μιας αδιάλυτης ίνας που τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο έντερο και μειώνει τη δυσκοιλιότητα.

Μαραθόριζα

Αυτό το λαχανικό και οι σπόροι του έχουν μια ένωση που χαλαρώνει τους σπασμούς στον γαστρεντερικό σωλήνα. Με λιγότερους σπασμούς, τα αέρια μπορούν να περάσουν πιο εύκολα από το έντερο, ώστε να μην δημιουργείται φούσκωμα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες σε όλο το σώμα. Οι ντομάτες είναι επίσης γεμάτες κάλιο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα νατρίου, που προκαλεί φούσκωμα.

Κεφίρ

Ορισμένες δείχνουν ότι η κατανάλωση κεφίρ μειώνει τα αέρια στο στομάχι έως και 70%. Το κεφίρ βοηθά στη διάσπαση της ζάχαρης στο γάλα που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες