Εκατοντάδες εκρήξεις στη Μαριούπολη – Σε σοκ οι άμαχοι: «Πού να κρύψω τα παιδιά;» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εκατοντάδες εκρήξεις στη Μαριούπολη – Σε σοκ οι άμαχοι: «Πού να κρύψω τα παιδιά;»

 


 Βομβαρδίζεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ουκρανίας στο οποίο ζουν πολλοί Έλληνες

Την ώρα που η Μόσχα «σφυροκοπά» την Ουκρανία από βορρά, νότο και ανατολή και μέσα σε λίγες ώρες έχει καταλάβει το 1/3 της χώρας, πηγές αναφέρουν ότι η χώρα θα έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά τις επόμενες δύο μέρες.

Πλέον... 
 
 
οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν και την Μαριούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο μέτωπο του Ντονέτσκ και αποτελεί σημείο κλειδί για τη Ρωσία, το οποίο θα την βοηθήσει να εξασφαλίσει μια απευθείας χερσαία οδό προς την Κριμαία. Μάλιστα στην πόλη κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν σήμερα να πάνε κανονικά στις δουλειές τους και κανένας δεν περίμενε ότι ο πόλεμος θα φτάσει στην πόρτα τους. Μέσα σε λίγες ώρες όμως, η ουκρανική πόλη ήρθε αντιμέτωπη με σφοδρά πυρά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News, στην περιοχή σημειώνονται εκατοντάδες εκρήξεις, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

«Είναι ένας τρομακτικός συνεχόμενος κεραυνός. Ο ήχος των εκρήξεων διαπερνά εδώ και ώρες την παράκτια πόλη. Ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι άνθρωποι απλά έχουν ριζώσει στο έδαφος, δυσπιστώντας στο μέγεθος των γεγονότων, καθώς κοιτάζουν απελπισμένα τον ουρανό ακούγοντας τον θόρυβο του πολέμου. Είναι τραυματισμένοι από μια σύγκρουση που δεν ξεκίνησαν και δεν ήθελαν. Στο βάθος βλέπουμε το πυροβολικό να χτυπά ουκρανικές θέσεις – οι φωτιές φωτίζουν τον ορίζοντα» δήλωσε ο ανταποκριτής.

Στην πόλη βρίσκεται και ο δημοσιογράφος του OPEN Σωτήρης Δανέζης ο οποίος αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κλειστό χώρο καθώς σε όλη την χώρα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία. «Έχουμε ακούσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας βαρύ πυροβολικό να βάλει κατά των ουκρανικών θέσεων σε προσπάθεια των ρωσόφωνων να διασπάσουν τις γραμμές των Ουκρανών. Η Μαριούπολη πολιορκείται και δέχεται σφυροκόπημα και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση όταν ξημερώσει» δήλωσε ο απεσταλμένος.

Σε εικόνες που μετέδωσε ο Independent, πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν ασφαλές σημείο για να προστατευθούν. «Είμαι μόνη μου στη δουλειά. Πού να τρέξω; Πού να πάω, πείτε μου σας παρακαλώ; Θεέ μου», ανέφερε μια γυναίκα απελπισμένη.

Έχοντας δίπλα το παιδί της, μια άλλη γυναίκα λέει απεγνωσμένη: «Στρατιωτικός νόμος; Θα υπάρξει πανικός. Πού να κρύψω τα παιδιά; Δεν υπάρχουν καταφύγια. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ανοιχτός χώρος, που να πάω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες