Τέλος χρόνου για τις εκπτώσεις- Αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τέλος χρόνου για τις εκπτώσεις- Αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα

 

Λήγουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις για το έτος 2022.

Όσοι λοιπόν κάνουν σήμερα τις τελευταίες αγορές τους κατά την εκπτωτική περίοδο θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος οι καταναλωτές για να μην εξαπατηθούν στις αγορές θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω κανόνες:

-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή: Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

-Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Πότε θα γίνουν επόμενες εκπτώσεις

εκπτώσεις

Επίσης επισημαίνεται ότι από την 1η Μάϊου αναμένεται να ξεκινήσει το 10ήμερο των ενδιάμεσων εκπτω΄σεων και να ισχύσει έως τις 10 Μαΐου. Ενώ οι θερινές εκπτώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα

Επανέρχεται από σήμερα το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, “με πρόσφατη ΚΥΑ επανέρχεται η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9:00΄. Το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00’-21:00’ και Σάββατο 9:00’-20:00”.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα τα καταστήματα στην Αθήνα λειτουργούσαν ως εξής:

-Δευτέρα και Τετάρτη 9 π.μ – 3μμ

-Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9 π.μ – 2μμ και 5.30 μμ – 29 μμ

-Σάββατο 9 π.μ – 3μμ

Τα περισσότερα καταστήματα στον εμπορικό δρόμο της Ερμού λειτουργούσαν 9 π.μ – 5μμ, ενώ τα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα
ήταν ανοιχτά σε καθημερινή βάση από τις 9 π.μ μέχρι τις 9μμ (Σάββατο έως 8μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες