Συνεχίζεται ο έλεγχος των ενστάσεων όσων δεν έλαβαν τα 250 ευρώ – Τι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται ο έλεγχος των ενστάσεων όσων δεν έλαβαν τα 250 ευρώ – Τι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία

 

Πολλοί συνταξιούχοι υπέβαλαν ενστάσεις επειδή δεν έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η τελική προθεσμία για τις ενστάσεις έληξε στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των διασταυρώσεων στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί μήπως κάποιος συνταξιούχος που πληρούσε τα κριτήρια δεν έλαβε άδικα την ενίσχυση ή μήπως έγιναν τυχόν λάθη και το σύστημα τους «πέταξε» εκτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στη διαδικασία ελέγχου βρίσκονται περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις και από τις 2.500- 3.000 για τις οποίες έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν έχει προκύψει κάποιο λάθος.

Απομένει να εξεταστούν και οι υπόλοιπες ενστάσεις, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες.

Πρόωρη σύνταξη

Γιατί όμως, πολλοί που θεωρούσαν ότι είναι δικαιούχοι των 250 ευρώ τελικά δεν είναι;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι δεν «μέτρησαν» το ότι για να δοθεί το επίδομα, λαμβάνεται υπόψιν το φορολογητέο εισόδημα τόσο του ίδιου όσο και του/της συζύγου ή το ότι υπάρχει και συγκεκριμένο όριο στην αξία της ακίνητης περιουσίας.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν την αντικειμενική αξία με αποτέλεσμα να «κοπούν» και να μην λάβουν τα 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι βάσει των οδηγιών που είχε δώσει ο e- ΕΦΚΑ για την εξακρίβωση του δηλωθέντος φορολογητέου εισοδήματος στην ψηφιακή πύλη myAADE, αναφερόταν ότι το ατομικό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 7.200 ευρώ, ενώ στην περίπτωση έγγαμων φορολογούμενων το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ.

συντάξεις

Επίσης, για την αξία της ακίνητης περιουσίας, τονιζόταν ότι λαμβάνεται υπόψη η πράξη που αναφέρεται σε Διοικητικό Προσδιορισμό Φόρου και όχι οι τυχόν μετέπειτα πράξεις οι οποίες αναφέρονται σε Διορθωτικό Προσδιορισμό και οι οποίες προκύπτουν από τις δηλώσεις Ε9 που υποβάλλονται μετά την έκδοση της Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Η συνολική αξία των ακινήτων του υπόχρεου, του/της συζύγου/ΜΣΣ  και των εξαρτώμενων τέκνων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθεί ότι κάποιος συνταξιούχος δεν έλαβε την ενίσχυση ενώ την δικαιούνταν, αυτή θα καταβληθεί κανονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες