Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ελλείψεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ελλείψεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

 


Η κακοκαιρία “Ελπίς” χτύπησε και τα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Για το θέμα μίλησε ο έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά, Παράσχος Κατωμέρης στο MEGA.

Όπως είπε, “αυτή τη στιγμή όπως και σε κάθε χιονιά, υπάρχουν ελλείψεις στα προϊόντα τα οποία προσπαθούμε να τις αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα”.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει κάποια σοβαρή έλλειψη λόγω το ότι έχουμε προνοήσει και έχουμε φέρει από το εξωτερικό προϊόντα, όπως μελιτζάνες, πιπέρια, χορταρικά, μπρόκολα, κουνουπίδια, άνηθο, σέλινο, μαϊντανό και φασόλια”. Γι’ αυτόν τον λόγο τα προϊόντα αυτά είναι πιο ακριβά, εξήγησε. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η μελιτζάνα εισαγωγής σε τιμή χονδρικής πωλείται μεταξύ 2,70 ευρώ το κιλό και 2,80 ευρώ το κιλό. Οι πιπεριές πωλούνται στην τιμή των 2,50 ευρώ.

Πού εντοπίζονται οι πρώτες βασικές ελλείψεις και σε ποια προϊόντα έγιναν οι πρώτες ανατιμήσεις

σούπερ μάρκετ

Ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ και καταναλωτές ανέφεραν στο Mega σε ποια προϊόντα εντοπίζονται οι πρώτες βασικές ελλείψεις λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως είπαν οι ελλείψεις αυτές υπάρχουν στο φρέσκο γάλα, στα αυγά, στα αρτοσκευάσματα, στο ψωμί, στα φρέσκα φρούτα και στα λαχανικά. Την ίδια ώρα, μέσα σε μία εβδομάδα υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις στις μελιτζάνες, στις πιπεριές, στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι.

Ενδεικτικά, οι μελιτζάνες πωλούνταν την προηγούμενη εβδομάδα 1,70 ευρώ με 1,80 ευρώ το κιλό σε τιμή χονδρικής και τώρα το κόστος ανέρχεται σε 2,70 ευρώ -3 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον Κατωμέρη, ο καταναλωτής θα πληρώσει την μελιτζάνα περίπου 3,50 ευρώ με 4 ευρώ το κιλό. Το Mega παραθέτει παρακάτω τον πίνακα με τις ανατιμήσεις των προϊόντων:

σούπερ μάρκετ

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατωμέρης είπε ότι αυτά είναι προϊόντα θερμοκηπίου και πρόσθεσε ότι για τις πατάτες έχουμε προνοήσει, ήρθαν ακόμη και από την Αίγυπτο… δεν έχουμε έλλειψη προς το παρόν και πωλούνται 60 λεπτά το κιλό .

“Όπως μας πληροφορούν οι παραγωγοί, σε προϊόντα που είναι υπαίθρια και είναι στα χωράφια που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σε αυτά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σίγουρα οι τιμές θα είναι πιο ακριβές. Θα προσπαθήσουμε με τα εισαγόμενα προϊόντα να βοηθήσουμε την κατάσταση”, πρόσθεσε και τόνισε ότι πριν ακόμα ξεσπάσει η κακοκαιρία, πριν από μία εβδομάδα, άρχισαν οι συνάδελφοι να προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα, για να μην αφήσουν εκτεθειμένες τις παραγγελίες τους.

Από ποιες χώρες εισάγει η Ελλάδα προϊόντα

Το ρεπορτάζ του Μega αναφέρει από ποιες χώρες εισάγει η χώρα μας προϊόντα. Αναλυτικά:

σούπερ μάρκετ

-τις πατάτες από την Αίγυπτο και τη Γαλλία

-τα κολοκύθια από την Τουρκία

– τα μπρόκολα από την Ιταλία και Ισπανία

-τις μελιτζάνες από την Ισπανία

– τον άνηθο, σέλινο και τον μαϊντανό από την Ιταλία και την Ισπανία

– τις πιπεριές από την Ισπανία και την Αίγυπτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες