Προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών...

 


...Για εμβολιασμένους που νοσούν...

Στο τραπέζι βρίσκεται η προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών για εμβολιασμένους που έχουν νοσήσει με κορονοϊό. Για τη νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση... από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό μίλησε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1, νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης  χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Σημείωσε ακόμη ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται έπειτα από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό...

enikos.gr

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε