Έρχονται “ράμπο” για το Κτηματολόγιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Έρχονται “ράμπο” για το Κτηματολόγιο

 

Έρχονται “ράμπο” για το Κτηματολόγιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, η ” Ελληνικό Κτηματολόγιο AE”  προχωράει στην ενεργοποίηση task force 77 ατόμων και στην πρόσληψη δικηγόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιλυθούν άμεσα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και να επιτύχει ο στόχος ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης σε ολόκληρη τη χωρά μέσα στο 2023.

Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης των 77, οι οποίοι έως τον Μάρτιο θα αρχίσουν να αναλαμβάνουν καθήκοντα. Τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευση δικηγορών για την Αττική και τον Φεβρουάριο θα αρχίσει να υλοποιείται ανάλογη σύμβαση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον μέσα στον Ιανουάριο σχεδιάζεται να προκηρυχτούν οι θέσεις διευθυντών για τα 28 γραφεία κτηματογράφησης που έχουν μείνει χωρίς προϊσταμένους. Πέραν τούτων, έως τις αρχές Μάρτιου όλα τα πιστοποιητικά του κτηματολογίου θα εκδίδονται μόνο ψηφιακά, όποτε δεν θα υπάρχει λόγος προσέλευσης στα γραφεία και καθυστερήσεων που προκαλούνται από τη διαδικασία αυτή.

Κτηματολόγιο: Οι δηλώσεις και τα προβλήματα

Κτηματολόγιο

Το ποσοστό δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ανέρχεται πλέον στο 84% των (εκτιμώμενων) ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας. Επιπλέον επισημαίνεται ότι από τα προγράμματα της τελικής φάσης κτηματογράφησης που ξεκίνησαν σταδιακά από το 2018 έχουν συλλεγεί 10,93 εκατομμύρια ιδιοκτησιακά δικαιώματα (28%). Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρεθούν περίπου 900 δικαιώματα (2,3%) του παλαιού κτηματολογίου στα Δωδεκάνησα που θα ενταχθούν στο κτηματολόγιο με διαφορετική διαδικασία, χωρίς συλλογή δηλώσεων, απομένει ένα 16% των (εκτιμώμενων πάντα) ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων να συλλέγει από τις υπό κτηματογράφηση σε περιοχές της τελικής φάσης.

Να σημειωθεί ότι στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Θεσπρωτίας -Κέρκυρας (περίπου 458.000 δικαιώματα) όπου συλλογή δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (καθυστέρησε αρκετά χρόνια η ανάθεση της μελέτης σε ιδιώτη λόγω δικαστικών εμπλοκών) αλλά και οι υπόλοιπες “ορφανές “περιοχές στις οποίες η συλλογή ξεκίνησε μέσα στο 2021 (Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Χανιά, υπόλοιπο Ηρακλείου) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες