Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία: Στο τραπέζι η επαναφορά της μουσικής – Σήμερα αποφασίζουν οι ειδικοί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία: Στο τραπέζι η επαναφορά της μουσικής – Σήμερα αποφασίζουν οι ειδικοί

 

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί στη «σκιά» της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον προκειμένου να εισηγηθούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι «σκληροί» δείκτες, οι οποίοι είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείες.

Την Τρίτη πάντως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 32.694 κρούσματα, 80 νεκρούς και 640 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειτα να αρθούν τα μέτρα που ισχύουν για την εστίαση και τη διασκέδαση αλλά θα παραταθούν τουλάχιστον για μία εβδομάδα και ίσως έως και το τέλος του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο λειτουργίας έως τις 12 το βράδυ, η απαγόρευση των ορθίων, τα έξι άτομα ανά τραπέζι και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας για το προσωπικό θα παραμείνουν σε εφαρμογή.

μέτρα - ειδικοί- κορονοϊός

Το μόνο θέμα που φαίνεται να τίθεται προς συζήτηση είναι η επαναφορά της μουσικής, σε χαμηλή όμως, ένταση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά στα γήπεδα εξετάζεται η αύξηση των θεατών από το 10% στο 20%.

«Δεν υπάρχει με πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων γι’ αυτή την εβδομάδα, ωστόσο αναμένονται εισηγήσεις της Επιτροπής. Δεν θέλουμε να σταλεί ένα μήνυμα χαλαρότητας ειδικά τώρα που άνοιξαν και τα σχολεία» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Γήπεδα-Γιάννης Οικονόμου

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, «περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα». Τόνισε δε, ότι «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας από την πλευρά του στον RealFm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα πάλι θα παρακολουθούμε τα δεδομένα ανά εβδομάδα. Αν υπάρχουν δυνατότητες ήπιων παρεμβάσεων στα μέτρα θα είναι κάτι που θα εισηγηθεί η επιτροπή. Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Ή θα μείνουμε στα ίδια μέτρα που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις ή αποκλιμάκωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες