ΕΦΚΑ: Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση των 72 δόσεων... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΕΦΚΑ: Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση των 72 δόσεων...

 


Στην παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη που δημιουργήθηκαν στον ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο. Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Οι λόγοι που επιτάσσουν την παράταση είναι... αφενός η μικρή συμμετοχή και αφετέρου η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των επιχειρήσεων – εργοδοτών καθώς ο ΕΦΚΑ έχει καθυστερήσει την εκκαθάριση των εν λόγω οφειλών.

Μέχρι στιγμής οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι που εντάχθηκαν στη ρύθμιση δεν ξεπερνούν τις 13.000. Κύρια αιτία φαίνεται ότι είναι η ανατροπή του καλού κλίματος εξαιτίας της κυριαρχίας της Ομικρον και των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα καθώς και στο κόστος της ενέργειας που αποθάρρυνε τους μικρομεσαίους οι οποίοι είχαν αρχικά αποφασίσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Συνολικά, εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν δημιουργηθεί χρέη προς τον ασφαλιστικό φορέα που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ από 767.645 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για τους οποίους το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προχώρησε σε βεβαίωση οφειλών. Αν προστεθούν τις επόμενες ημέρες τα χρέη των επιχειρήσεων – εργοδοτών το συνολικό χρέος υπολογίζεται ότι θα εκτιναχθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρύθμιση των έως 72 δόσεων αφορά κορωνοχρέη που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας της Covid-19 εντός της χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 - Ιουνίου 2021, απαιτητών από 1ης.3.2020 έως 31η.7.2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και να έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ.

Σημειώνουμε ότι στις βεβαιωμένες οφειλές που εμφανίζονται τώρα στο ΚΕΑΟ δεν περιλαμβάνονται τα χρέη του 4μήνου Φεβρουαρίου - Μαΐου 2020, καθώς η είσπραξή τους είχε «παγώσει» και δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Μένει λοιπόν, και για αυτές τις οφειλές, το ΚΕΑΟ να ολοκληρώσει τη διαδικασία βεβαίωσης, ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν και αυτές σε έως και 72 δόσεις.

Επιπλέον με την πρόσφατη εγκύκλιο Τσακλόγλου, , ενοποιούνται οι εντασσόμενοι ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών των έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες