Πλούσια δώρα» έως και 100.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία – Όλες οι αλλαγές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πλούσια δώρα» έως και 100.000 ευρώ στη νέα φορολοταρία – Όλες οι αλλαγές

 

Ανατροπές στη φορολοταρία και τον τρόπο διεξαγωγής της. Τέλος στα 1.000αρικα όπως αυτά μοιράζονταν έως τώρα σε 1.000 τυχερούς, καθώς έρχονται «πλούσιες» μηνιαίες κληρώσεις με κέρδη που θα αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, στις εορταστικές περιόδους σχεδιάζεται και μια «σούπερ» κλήρωση που θα μοιράζει έως 100.000 ευρώ! Όποιος κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές θα έχει και μεγαλύτερες πιθανότητες στα έπαθλα, ενώ ο νικητής θα ενημερώνεται πλέον ο ίδιος προσωπικά.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Στόχος της νέας φορολοταρίας θα είναι με υψηλότερα ποσά να αποτελέσει μεγαλύτερο κίνητρο για τους φορολογούμενους ώστε να αυξήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους και ταυτόχρονα τις πιθανότητές τους να κερδίσουν στις νέες κληρώσεις.

Δεδομένο είναι ότι το υφιστάμενο μοντέλο με τα 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς δεν προχώρησε και με εξαίρεση τους πρώτους μήνες το ενδιαφέρον ατόνησε τόσο που οι ίδιοι οι φορολογούμενοι έχουν φτάσει να .. αγνοούν ότι η φορολοταρία συνεχίζει τις κληρώσεις!

Άμεση η εφαρμογή του νέου μοντέλου για τη φορολοταρία

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν, πάντως, ότι με το νέο μοντέλο θα καταφέρουν να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των φορολογούμενων.

Αν και οι τελικές πινελιές πριν ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, το νέο μοντέλο της φορολοταρίας θα ισχύσει άμεσα και θα προβλέπει ποσά που θα φτάνουν έως και τα 50.000 ευρώ, σε μηνιαίες κληρώσεις.

Δηλαδή, με το νέο μοντέλο το σταθερό ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε τυχερό, θα αντικατασταθεί με ποσά που θα αρχίζουν από τα 2.000 και θα κλιμακώνονται έως και τα 50.000 ευρώ. Και αυτό θα ισχύει για κάθε μηνιαία κλήρωση.

Το σχέδιο προβλέπει το 1.000.000 ευρώ που θα μοιράζει η νέα λοταρία, κάθε μήνα να δίνει μεγαλύτερα ποσά στους τυχερούς.

Αντίθετα με ότι ίσχυε μέχρι τώρα που 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, το καινούριο μοντέλο θα μοιράζει 1.000 ευρώ σε 500 και από εκεί και πέρα τα ποσά θα αυξάνονται για τους υπόλοιπους τυχερούς, με τον «υπερτυχερό» να κερδίζει 50.000 ευρώ.

Φορολοταρία: Και «σούπερ» κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ

Οι αλλαγές όμως δεν περιορίζονται στις μηνιαίες κληρώσεις. Το «λίφτινγκ» περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερα δώρα για μια «σούπερ» Χριστουγεννιάτικη κλήρωση.

Σε αυτή την διαδικασία θα κληρώνονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και ο τυχερός της «σούπερ» κλήρωσης θα κερδίζει 100.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, όχι μόνον τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα γίνονται αρκετά … «πλούσια», αλλά και στις γιορτές στο τέλος του χρόνου θα έχουμε τζακ-ποτ!

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στο πώς θα υπολογίζεται ο αριθμός των λαχνών που θα δικαιούται κάθε φορολογούμενος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι λαχνοί θα αυξάνονται όσο θα αυξάνονται και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά εάν αυτές ξεπεράσουν το όριο του 30% το οποίο θεωρείται υποχρεωτικό.

Περισσότερους λαχνούς, αναλογικά με το δαπάνες που θα κάνουν, θα έχουν ωστόσο τα χαμηλότερα εισοδήματα.

«Έξυπνα» κινητά κατά της φοροδιαφυγής

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται και σε ένα γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού που έχει στόχο μέσω της… ηλεκτρονικής οδού και της αύξησης των συναλλαγών με κάρτες να σφίξει ο κλοιός γύρω από τους φοροφυγάδες:
Έτσι, σχεδιάζεται ακόμη να αξιοποιηθεί και μια νέα ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για «smart» κινητά τηλέφωνα που θα ελέγχει την εγκυρότητα κάθε χάρτινης απόδειξης που εκδίδεται με κωδικό QR.

Στην καφετέρια, στο μπαρ ή σε όποια άλλη εμπορική συναλλαγή, κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να σκανάρει τη χάρτινη απόδειξη που εκδόθηκε.

Εξετάζεται να δίνεται μπόνους σε όσους συμβάλλουν να εντοπιστούν παράνομες «εικονικές» αποδείξεις, που εκδίδονται από κυκλώματα φοροδιαφυγής με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.

Εάν προκύψει ότι η χάρτινη απόδειξη που τους δόθηκε είναι «μαϊμού» μπορεί να κερδίζουν όλο τον λογαριασμό ή «πριμ» ένα ποσόν κατ’ αποκοπήν (πχ 500 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες