Η στιγμή που αγριογούρουνο πέφτει σε... ενέδρα λιονταριών (σκληρό βίντεο)

 

   
Τα αγριογούρουνα όπως και άλλα ζώα συχνά χρησιμοποιούν τους χωματόδρομους στα εθνικά πάρκα στη σαβάνα.

Στο ανοιχτό μονοπάτι τα φυτοφάγα μπορούν να εντοπίσουν τα σαρκοφάγα από μακριά. Όχι όμως και αυτή τη φορά.

 
«Έπειτα από δυο περίπου ώρες με πολύ λίγες θεάσεις άγριας ζωής, είδαμε με μεγάλη έκπληξη δυο λέαινες να περνούν με κατεύθυνση τον δρόμο μπροστά μας» λέει μια οδηγός σαφάρι.

«Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις τις τακτικές των λιονταριών. Το νεότερο θηλυκό άρχισε να κινείται για να τοποθετηθεί πίσω από το αγριογούρουνο που κατέφτανε. Με κάθε κίνησή της κοίταζε προς το μεγαλύτερο θηλυκό σαν να ζητούσε την έγκρισή της» σχολίασε η Σάνον Φίνεγκαν, που τράβηξε τις εικόνες κατά τη διάρκεια σαφάρι, στο εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

«Η διεύθυνση και δύναμη του ανέμου ήταν προς όφελος των λιονταριών και ο αγριόχοιρος δεν είχε ποτέ καμία ελπίδα. Βάδιζε στο κέντρο του δρόμου και κατευθυνόταν σιγά προς τα αυτοκίνητά μας» εξηγεί η γυναίκα.

«Όταν το αγριογούρουνο ήταν σε απόσταση βολής, το νεαρότερο θηλυκό πήδηξε πίσω του και το τρόμαξε κατευθείαν προς τα σαγόνια της ώριμης λέαινας.[…] Γρήγορα τα λιοντάρια διαμέλισαν το μικρό ζώο και ο αέρας γέμισε με την οσμή των ανοιχτών εντοσθίων του» σημείωσε η Σάνον.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες:

 

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε