Διαψεύδουν τις 4.000 προσλήψεις ιερέων... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Διαψεύδουν τις 4.000 προσλήψεις ιερέων...

 ...μετά τις αντιδράσεις...

Να απεμπλακεί από την πίεση που δέχτηκε έσπευσε η κυβέρνηση λόγω του σάλου που έχει δημιουργηθεί έπειτα από διαρροές που την ήθελαν να εξετάζει θετικά το αίτημα της Εκκλησίας σχετικά με τη μονιμοποίηση 4.000 ιερέων...

Η συζήτηση φαίνεται να φούντωσε μετά την αιφνιδιαστική συνάντηση (10/12) στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η επικείμενη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) τη Δευτέρα δεν αφορά απλώς και μόνο το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας εν όψει Χριστουγέννων, στο οποίο επικεντρώνονται οι σχετικές διαρροές του μεγάρου Μαξίμου, αλλά και πάγια αιτήματα της Εκκλησίας προς την Πολιτεία. Εντύπωση προκάλεσε επίσης η ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Δευτέρας, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται να συμβαίνει.Στο πλαίσιο της συζήτησης η Εκκλησία φαίνεται να διεκδικεί, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση τεσσάρων χιλιάδων ιερέων, μέσω της αύξησης των οργανικών θέσεων των κληρικών, από τις περίπου έξι χιλιάδες που είναι σήμερα στις 10 χιλιάδες. Έτσι, η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης και άλλων φορέων σχετικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσει με το ζήτημα που έθεσε η Εκκλησία και κατά συνέπεια έσπευσε, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει το εν λόγω σενάριο.

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Απάντηση Ηλιόπουλου: Φτωχός ο χαρακτηρισμός του εθνικού ψεύτη για τον κ. Οικονόμου

Η απάντηση του Μαξίμου δεν άφησε αμέτοχη την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με τα σενάρια των τελευταίων ημερών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε:

«Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!

Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων.

Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το "βάθος" της πολιτικής του σκέψης.

Αφού μπήκατε στον κόπο κ. Οικονόμου θα μας απαντήσετε μήπως για ποιο λόγο οι σχεδόν 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής δεν έχουν προσληφθεί; Ρωτάμε ξανά γιατί την τελευταία φορά στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει».

Το σίγουρο είναι ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΔΙΣ, όπου θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα της συζήτησης Πολιτείας-Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες