Το φρούτο που έχει 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι

 


 
Αν και το πορτοκάλι είναι συνδεδεμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο υπάρχει ένα φρούτο που είναι υπερτροφή και περιέχει τη εν λόγω ουσία 40 φορές περισσότερο.
Ένα... 
 
 
φρούτο θεωρείται υπερτροφή, επειδή έχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και έχει αρκετές ιδιότητες ικανές να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της υγείας γενικότερα.

Το κάμου κάμου (camu camu) καλλιεργείται στον Αμαζόνιο σε χώρες όπως το Περού, η Βολιβία, η Κολομβία και η Βραζιλία. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι είναι πλούσια πηγή φυτοχημικών και έχει 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Με μηδενικές θερμίδες, αυτό το φρούτο είναι μια τέλεια τροφή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Επιπλέον, έχει και άλλα στοιχεία όπως μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο και ασβέστιο.

Όλες αυτές οι ιδιότητες συνδυασμένες σε ένα φρούτο μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό τα ακόλουθα οφέλη:
  • Βελτιώνουν την υγεία των ματιών χάρη στα καροτενοειδή, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
  • Προστατεύουν το συκώτι και προλαμβάνει τις ηπατικές ασθένειες.
  • Καθυστερούν τη γήρανση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, επομένως καθυστερεί και τον εκφυλισμό των κυττάρων.
  • Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
  • Βελτιώνουν τη διάθεση, καθώς μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C μπορούν να διεγείρουν την έκκριση της γνωστής ορμόνης της ευτυχίας, της σεροτονίνης.
  • Βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Συνήθως αυτό το φρούτο διατίθεται στο εμπόριο με τη μορφή σκόνης ανοιχτού ροζ και μπεζ χρώματος, καθώς επίσης και με τη μορφή κάψουλας και χυμού. Η γεύση του είναι όξινη και μπορεί να συνδυαστεί καλά σε smoothies, αλλά ακόμα και σε μάσκες προσώπου

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε