Αυξήστε την αποδοτικότητα του εστιατορίου σας με 4 απλούς τρόπους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Αυξήστε την αποδοτικότητα του εστιατορίου σας με 4 απλούς τρόπους

 



Η διαχείριση ενός εστιατορίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ούτε και το να εξασφαλίσετε την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας είναι απλό πράγμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι οι εργασίες θα ρέουν αβίαστα και ότι το εστιατόριό σας λειτουργεί στο 100%. 

Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σας κατάλληλα

Ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα είναι, φυσικά, το να εκπαιδεύσετε κατάλληλα τους υπαλλήλους σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα περιλαμβάνει τους στόχους που θέλετε να πετύχουν (που πρέπει με τη σειρά τους να είναι μετρήσιμοι), αλλά και που θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον κάθε ρόλο. Αντίστοιχα, κάθε υπάλληλος πρέπει να έχει το ρόλο του ο οποίος θα συνοδεύεται από ξεκάθαρες υποχρεώσεις. 

Βελτιώστε την επικοινωνία των υπαλλήλων

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων σας. Δημιουργήστε ένα πνεύμα συνεργασίας και δώστε βάση στις ομαδικές δραστηριότητες που μπορούν να το ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο. Επίσης, είναι σημαντικό να φροντίσετε να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ της σάλας και της κουζίνας. Και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε μέσα από ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα συστήματα

Σήμερα η τεχνολογία λειτουργεί υπέρ μας. Και μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του εστιατορίου σας έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, τα κατάλληλα συστήματα για να διευκολύνετε τις δουλειές των υπαλλήλων σας και εκπαιδεύστε τους σωστά ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου συστήματος είναι ένα πρόγραμμα παραγγελιοληψίας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει τους σερβιτόρους να πάρουν γρήγορα και με λιγότερα λάθη τις παραγγελίες των πελατών, αλλά και εσάς να οργανώσετε καλύτερα τα τραπέζια και τα πόστα.

Note: Ένα πρόγραμμα παραγγελιοληψίας μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε αναλυτικά τις πωλήσεις σας, κάτι που με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις για το πώς να καταστήσετε την επιχείρησή σας πιο αποδοτική. 

Η διαρρύθμιση του χώρου είναι σημαντική

Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι η διαρρύθμιση του χώρου είναι σημαντική για την αποδοτικότητα του εστιατορίου. Τα τραπέζια, και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτόν, πρέπει να είναι τοποθετημένα με τρόπο που να επιτρέπει τις απρόσκοπτες μετακινήσεις, τόσο του προσωπικού όσο και των πελατών. Τα κενά ανάμεσα στα τραπέζια πρέπει να είναι επαρκή και η διαδρομή προς και από την κουζίνα ξεκάθαρη και χωρίς εμπόδια.


Πιστεύουμε πως η καλή συνεργασία των εργαζομένων είναι το κλειδί για να αυξηθεί η αποδοτικότητα οποιασδήποτε επιχείρησης. Αλλά όλα εξαρτώνται από τη δική σας διαχείριση εντέλει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες