Χιλιάδες συνταξιούχοι μένουν «εκτός» από το επίδομα των 250 ευρώ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Χιλιάδες συνταξιούχοι μένουν «εκτός» από το επίδομα των 250 ευρώ

 Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
 
Στο επίδομα ύψους 250 ευρώ που αναμένεται να δοθεί αύριο, Τετάρτη, σε 634.027 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 600 ευρώ, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε... «κόφτη».

Το... 
 
 
μέτρο απογοήτευσε πολλούς συνταξιούχους με αποδοχές στα όρια της φτώχειας, καθώς οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού άφηναν μία ελπίδα για ένα ανθρώπινο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, καθώς οι περισσότεροι απόμαχοι της ζωής στερήθηκαν τα βασικά από το Χριστουγεννιάτικο.

Από το κοινωνικό μέρισμα των 250ευρώ αποκλείονται όσοι λαμβάνουν επικουρική. Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, θα λάβουν όσοι έχουν κύρια σύνταξη ή και άθροισμα συντάξεων έως 638 ευρώ το μήνα μικτά, ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ το χρόνο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 14.400 ευρώ.

Λόγω των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν ως προς την καταβολή του έκτακτου δώρου των 250 ευρώ (έως 600 ευρώ σύνταξη το μήνα και 14.400 ευρώ οικογενειακό εισόδημα), ουσιαστικά αποκλειστήκαν από το μέρισμα όλοι οι συνταξιούχοι μισθωτοί (ΙΚΑ) λόγω της επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται.

Δικαιούχοι είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο λάμβαναν:
  • Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου
  • Προσυνταξιοδοτική παροχή
  • Αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ
  • Συνταξιοδοτικές παροχές καλλιτεχνών, αντιστασιακών, πολεμικές συντάξεις κ.ά
  • Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ
  • Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν:

  • Ατομικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ
  • Οικογενειακό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 14.400 ευρώ
  • Ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ

Διπλό «δώρο» για τα ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων

Διπλό επίδομα αναμένεται να λάβουν ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν ο καθένας σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, δεν έχουν άλλα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων θα λάβουν συνολικό επίδομα 500 ευρώ, το οποίο θα αυξηθεί κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες