Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 – Πότε και σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 – Πότε και σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί

 


Με τον ΕΝΦΙΑ θα κάνει ποδαρικό το 2022, αφού το υπουργείο Οικονομικών θέλει έως τα τέλη του Μαρτίου να έχει όχι μόνο ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά πιθανόν να έχει δρομολογηθεί και η καταβολή του.

Γράφει η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ

Σε συνεργασία με την Βασιλική Καραβάτα

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι με το πού τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ του 2021 οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ξεκινώντας αμέσως με την πληρωμή του φόρου, αντί του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που συνήθως καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 ή 12 δόσεις οι οποίες δυστυχώς θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγους μήνες μετά την μέχρι τώρα δοθείσα παράταση εξόφλησης η οποία θα εκπνεύσει τον Φεβρουάριο του 2022.

Επιπρόσθετα ο ΕΝΦΙΑ θα βεβαιωθεί μικρότερος περίπου 2,5% – 3% για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2022 κάτι το οποίο θα έρθει να δώσει μια πνοή ανακούφισης σε πολλά νοικοκυριά τα οποία έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει να έχει κανείς περιουσία με ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου .

Τέλος να σημειωθεί ότι για το 2022 η πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους , είναι χαμηλότερη, αναφορικά με τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, κατά 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτά που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν από τον φόρο του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες