Επιστράτευση γιατρών και νέα μέτρα. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Επιστράτευση γιατρών και νέα μέτρα.

 


...φέρνουν τα 47.000 ενεργά κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ...

Μια περίεργη κατάσταση διαμορφώνεται στο μέτωπο της πανδημίας με τα κρούσματα να εκτινάσσονται αλλά το ίδιο να συμβαίνει και με τα νέα ραντεβού για εμβολιασμούς με τους νέους να σέρνουν τον χορό. Ταυτόχρονα, το ΕΣΥ δέχεται αφόρητες πιέσεις και η μετάλλαξη Delta κυριαρχεί έχοντας εξαφανίσει τις άλλες παραλλάξεις του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας είναι 47.000 με ένα στα 4 να είναι στην Αττική.

Πολύ πιεσμένο το ΕΣΥ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας ότι πλέον δέχονται τόση πίεση που από τις νοσηλείες στις ΜΕΘ αλλά και τις αυξημένες ανάγκες για χορήγηση οξυγόνου οι δεξαμενές αδειάζουν σε μια ημέρα ενώ κανονικά άδειαζαν σε δυο εβδομάδες.

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από την Δευτέρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, αν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο Ε.Σ.Υ. από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην επιστράτευση των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, γιατί, όπως είπε, αυτή την ώρα υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς ιατρούς. 

«Ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ., γιατί αυτήν την ώρα γίνεται μεγάλη μάχη, σε κάθε επίπεδο θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος. Είναι μία προσπάθεια σύνθετη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρώτη προτεραιότητα είναι στο να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε, τις ανθρώπινες απώλειες» πρόσθεσε.

Έρχονται κι άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε και την εικόνα στις γιορτές ενώ δεν απέκλεισε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι αν απαιτηθεί να σφίξει κι άλλο ο κλοιός και να ενταθούν τα μέτρα γι’ αυτή την κατηγορία τότε αυτό μπορεί και να συμβεί. Ζήτησε επίσης να βγάλουν κάποιοι από το μυαλό τους ότι επειδή έρχονται Χριστούγεννα θα υπάρξει χαλάρωση.

Τα καλά νέα

Με το 4ο κύμα να είναι στην κορύφωσή του αλλά και τους περιορισμούς να ενοχλούν ειδικά τους νέους οι εμβολιασμοί δείχνουν να παίρνουν κι άλλο την ανιούσα. Τα ραντεβού για την πρώτη δόση είναι πλέον πολλά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 

Περιοχές όπως η Δράμα, το Κιλκίς, η Πέλλα, η Πιερία, οι Σέρρες, η Ηλεία και η Δυτική Αττική βρίσκονται πολύ ψηλά στα ραντεβού πρώτης δόσης. Πρώτη είναι η Θεσσαλονίκη με 20.014 νέα ραντεβού, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκονται η Δυτική Αθήνα με 9.561 και η Αιτωλοακαρνανία με 5.093.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τους νέους. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν κλειστεί συνολικά 225.547 νέα ραντεβού πρώτης δόσης με τον μεγαλύτερο όγκο να είναι από τις ηλικίες 18-24...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες