Γιώργος Τράγκας: «Στην Βέροια άκουσα πολύ άσχημα σχόλια για Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα» - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

20 Νοε 2021

Γιώργος Τράγκας: «Στην Βέροια άκουσα πολύ άσχημα σχόλια για Άδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα»

 


Λιγοστεύουν οι νέοι στους δρόμους της Βέροιας. Μια δυναμική αγροτική περιοχή φθίνει. Τα μέτρα που πήρε πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του covid-19, ήταν σοκαριστικά. Διέλυσαν την τοπική αγορά. Άδειες οι καφετέριες, τα μεζεδοπωλεία και οι ταβέρνες.

Προηγουμένως μπορούσε κάποιος να κάτσει έξω στον καθαρό αέρα, κάτω από μια σόμπα ή χωρίς σόμπα να πάρει τον καφέ του, να πιει ένα τσίπουρο με μεζέ. Τώρα πρέπει να έχει rapid test. Αυτό σημαίνει εκατό τοις εκατό και βάλε, πάνω στα λεφτά που πρέπει να πληρώσει. Όλοι μιλάνε άσχημα για τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Σταϊκούρα και πολύ περισσότερο για τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι κόκκινο πανί για όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση και στο λιανεμπόριο.

Μια ακόμη περιοδεία στην Μακεδονία, αυτή την φορά στη Δυτική Μακεδονία, που δείχνει πόσο παρακμιακή είναι η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου και πόσο υποτονική η εμπορική ζωή στις πόλεις της Περιφέρειας, ακόμη και τις μεγαλύτερες. Μέσα σε δύο εβδομάδες το Μαξίμου διέλυσε τον τζίρο όλων των επιχειρήσεων εστίασης. Ο κύριος Κώστας Σαμανίδης Πρόεδρος – Εκπρόσωπος 140 επιχειρήσεων εστίασης στην Βέροια, μου είπε ότι ο τζίρος έπεσε από 30% έως 40% σε όλα τα καταστήματα. Παραδείγματος χάριν, ο ίδιος διατηρεί 14 άτομα προσωπικό αλλά το ταμείο δεν έχει δουλειά για δυο άτομα. «Πως να ζεστάνω το δικό μου σπίτι» κατέληξε, αφού περιέγραψε την δραματική κατάσταση που σοβεί σε όλη την περιοχή. Η δική του εκτίμηση είναι, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις γιατί ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός όταν τους είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένα φράγκο παραπάνω από ότι έχουν πάρει. Άλλωστε και ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι δεν προβλέπεται κάτι άλλο στο νέο προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση εξάλλου, δεν δίνει το δικαίωμα αναστολής εργασίας στους επιχειρηματίες της εστίασης.

 

Αυτό που διαπιστώνω στην Πιερία είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του κατάφεραν να φοβίσουν τόσο πολύ τον κόσμο, ώστε ακόμα και οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν (τουλάχιστον στα μέρη που πήγα έως τώρα) να πάνε σε ταβέρνες, καφέ και εστιατόρια αλλά και σε καταστήματα προκειμένου να ψωνίσουν, διάφορα πράγματα. Επιλέγουν το ντελίβερι, προτιμούν να πάρουν τηλέφωνο το σούπερ μάρκετ ή τα εμπορικά καταστήματα να ζητήσουν να πάει το προϊόν στο σπίτι τους.

Όπως μου είπαν, στη Βέροια τα κανάλια έχουν σκορπίσει έναν απέραντο τρόμο. Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν τον ιό, νοσούν και πεθαίνουν όπως οι ανεμβολίαστοι, ο φόβος αυτός γιγαντώθηκε. Μερικοί, όπως τους άκουσα, θεωρούν ότι οι ανεμβολίαστοι είναι λίγο- πολύ εχθροί του κοινωνικού συνόλου! Κάποιοι δεν κρύβουν ότι θα επιθυμούσαν αυστηρότερα μέτρα ενδεχομένως την απομόνωσή τους. Γεγονός είναι ότι και στην Βέροια αυξάνονται και πληθύνονται οι αντιμητσοτακικοί, όσοι θέλουν πίσω την ελευθερία τους και ένα πραγματικά δημοκρατικό και πατριωτικό Κίνημα να τους εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο. Η Θεσσαλονίκη πέφτει κοντά και οι νέοι άνθρωποι εύκολα αποφασίζουν να φύγουν τόσο από την Βέροια όσο και από την Νάουσα για να βρούνε δουλειά και να μείνουν στην συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των επιχειρήσεων εστίασης, στο σπιράλ του οικονομικού θανάτου, έχουν μπει λίγο πολύ όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της περιοχής. Όπως μου είπε «μετά από τρεις μήνες θα φανεί ποιοι θα αντέξουν και ποιοι θα βάλουν λουκέτο».

Στο καφέ «Κιβωτός» όπου συνάντησα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δέχθηκα μια σειρά εύλογων ερωτημάτων για την όλη πολιτική κατάσταση και για το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Απάντησα σε όλα τα ερωτήματά τους, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις το Κ.ΕΛ.ΑΝ θα πιάσει τους στόχους του που είναι 500.000 και πλέον ψήφοι σε όλη την χώρα.

*Στην περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας σχηματίζονται με ταχύτητα νομαρχιακές επιτροπές οι οποίες θα προτείνουν, μετά από αξιολόγηση, τους υποψήφιους του Κινήματος για το ψηφοδέλτιο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε