Ο πανικός για κρούσματα και θανάτους... - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

18 Νοε 2021

Ο πανικός για κρούσματα και θανάτους...

 


...αλλάζει τη μέθοδο καταγραφής...

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά στα υψηλά νούμερα θανάτων και μολύνσεων από το νέο κορονοϊό, καθώς, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της υγειονομικής κρίσης, επιλέγει να αλλάξει τον τρόπο καταγραφής των θλιβερών στοιχείων στην έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να αποτυπώνεται το... ποσοστό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων.

Όπως ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, δεν θα πρέπει να δίνεται βάση μόνο στον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και στον δείκτη θετικότητας, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε πολύ υψηλό αριθμό τεστ ο δείκτης θετικότητας αρχίζει και κατεβαίνει. Μάλιστα, υποστηρίχτηκε ότι γι' αυτό το λόγο παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με ελαφρά μείωση.

«Αποτελεσματικό» το μοντέλο στα σχολεία

Ακόμα, επιχείρησαν να πείσουν ότι το μοντέλο των σχολείων αποδεικνύεται αποτελεσματικό, καθώς όπως προκύπτει, η πιο έγκαιρη διάγνωση γίνεται στα σχολεία και στη συνέχεια μέσα στην οικογένεια. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη των σχολείων είναι σταθερός με πτωτικές τάσεις, σύμφωνα πάντα με τους δύο επιστήμονες.

Επίσης, ο κ. Ζαούτης δήλωσε πως η χώρα μας αναμένεται να θέσει το θέμα του πρωτοκόλλου καταγραφής θανάτων από Covid-19, το οποίο παρουσιάζει διαφορές από χώρα σε χώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), και θα ζητήσει έναν ενιαίο τρόπο καταγραφής, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ των χωρών.

Η ηγεσία του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της αναμνηστικής δόσης για την άμεση ενίσχυση της ανοσοποίησης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους, σε ποσοστό περίπου 70%, αφορά τις ηλικιακές ομάδες 18-59 ετών, και αυτό αποδίδεται στην μετάλλαξη Δέλτα.

Ακυρώνεται η σημερινή ενημέρωση για την πανδημία

Σημειώνεται ότι η σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού, το οποίο αναμένεται χωρίς ειδήσεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, να εστιάσει στην δήλωση στα εξής: α) Να επιχειρήσει να δώσει μια συνολική εικόνα τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας. β) Να μιλήσει σε σχέση με το πού βρισκόμαστε σήμερα και την τωρινή κατάσταση. γ) Να αναφερθεί στο από εδώ και πέρα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε