Βρέθηκε κέικ 79 χρονών - Είχε καταστραφεί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο)

  Μία απίστευτη ανακάλυψη σημειώθηκε από μία ομάδα αρχαιολόγων καθώς βρήκαν στο Λίμπεκ ένα άθικτο κέικ 79 χρόνων το οποίο είχε καταστραφεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συγκεκριμένα...  

 
το κέικ, που βρέθηκε από μια ομάδα αρχαιολόγων, περιείχε αμύγδαλα και φουντούκια και ήταν σχεδόν άθικτο, παρά το γεγονός ότι ψήθηκε πριν από 79 χρόνια.

Το εν λόγω κέικ θυμίζει μια σκοτεινή στιγμή στη γερμανική ιστορία, καθώς τη νύχτα της 28ης Μαρτίου 1942 σημειώθηκε επίθεση από βομβαρδιστικά της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, η επίθεση θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη βρετανική αεροπορική επιδρομή κατά γερμανικής πόλης εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ιστορικό κέντρο του Λίμπεκ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρχαιολόγοι το κέικ διασώθηκε και από πιο σοβαρές ζημιές, καθώς βρισκόταν στο κελάρι του σπιτιού ενός τοπικού εμπόρου ονόματι Γιόχαν Βέρμε όταν οι βόμβες κατέστρεψαν το οίκημα. «Όποιος έστρωσε το τραπέζι εκείνη τη νύχτα φαίνεται πως είχε φροντίσει για τα καλύτερα», λένε οι ειδικοί, οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πόλη του Λίμπεκ είναι ένας αρχαιολογικός θησαυρός.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε