Πώς να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι: Αφιερώστε 5 λεπτά σε πρωινή ρουτίνα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Πώς να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι: Αφιερώστε 5 λεπτά σε πρωινή ρουτίνα

 



Αν θέλετε να ξεκινήσετε να ξυπνάτε με λίγο καλύτερη διάθεση το πρωί τότε αφιερώστε 5 λεπτά σε μερικά σωτήρια βήματα

Πώς ξεκινάτε συνήθως τη μέρα σας;

 
 «Πατάτε πολλές φορές το κουμπί του snooze και μετά πρέπει να σηκωθείτε βιαστικά από το κρεβάτι για να προετοιμαστείτε για την ημέρα σας;»

«Ξυπνάτε γεμάτοι άγχος και ανησυχία;»

«Ξυπνάτε χωρίς κίνητρο, χωρίς να θέλετε να σηκωθείτε ποτέ από το κρεβάτι σας;»

«Ξυπνάτε ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσετε μια ολοκαίνουργια μέρα;»

Για πολλούς είναι δύσκολο να σηκωθούν από το κρεβάτι και να μπουν στην καθημερινή τους ρουτίνα, σύμφωνα με το Wikihealth. Μερικές φορές το να ρίχνετε τα σκεπάσματα στο κεφάλι σας και να χουχουλιάζετε σε ένα ζεστό, μαλακό κρεβάτι φαίνεται πολύ καλύτερο από το να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα, αλλά τι θα γινόταν αν όλοι υιοθετούσαμε μερικές πεντάλεπτες πρωινές ρουτίνες που θα έκαναν το να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ένα συναρπαστικό ξεκίνημα της ημέρας μας;

Αθόρυβο τέντωμα

Είτε στο στρώμα της γιόγκα είτε στο κρεβάτι σας, αφιερώστε πέντε λεπτά το πρωί για να τεντώσετε το σώμα σας, ενώ παίρνετε μεγάλες βαθιές αναπνοές μέσα και έξω. Κλείστε τα μάτια και αφυπνίστε το φυσικό σας σώμα τεντώνοντας τον εαυτό σας, έναν μυ κάθε φορά.

  • Δύναμη του ντους

Το να μπαίνετε στο ντους το πρωί είναι συχνά βιαστικό, αλλά τι θα λέγατε αν αφιερώνατε πέντε λεπτά επιπλέον για να απολαύσετε το ντους σας. Κλείστε τα μάτια σας και αφήστε το ζεστό νερό να ξεπλύνει το σώμα σας. Στη συνέχεια, αφεθείτε σε ένα καλό μυρωδάτο, αφρώδες αφρόλουτρο ή απολέπιση σώματος, τραγουδήστε, ακούστε μουσική και φανταστείτε να ξεπλένετε τη νύστα σας και να ενεργοποιείτε το σώμα σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

  • Αφήστε τη μητέρα φύση να μπει στο πρωινό σας

 Είτε πρόκειται να καθίσετε στη βεράντα σας στη λιακάδα, είτε να πάτε για μια πεντάλεπτη βόλτα για να βγάλετε τα σκουπίδια, είτε να επεκτείνετε αυτά τα πέντε λεπτά σε μια 20λεπτη βόλτα, είτε να βγείτε για τρέξιμο έξω- το να περνάτε χρόνο στη φύση το πρωί είναι μια δύναμη αποκατάστασης που μπορεί να σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι για την ημέρα σας.

  • Ακούστε μουσική

Αφιερώνοντας 5 λεπτά ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι, την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής ή τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό, μπορείτε να ανεβάσετε τη διάθεσή σας για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Η μουσική είναι θεραπευτική και μπορεί να σας κάνει να χαμογελάσετε μέσα σας και να σας ξυπνήσει ζεστές αναμνήσεις.

  • Απολαύστε το φαγητό σας (και τον καφέ σας)

Συχνά βιαζόμαστε τόσο πολύ το πρωί που ΑΝ τρώμε πρωινό, παίρνουμε τρεις μπουκιές καθώς βγαίνουμε από την πόρτα και κατεβάζουμε τον καφέ μας στο αυτοκίνητο. Τι θα γινόταν αν κάθε πρωί περνούσατε λίγα λεπτά καθισμένοι και απολαμβάνατε το πρωινό και τον καφέ σας. Εξάλλου, το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και σας παρέχει την ενέργεια για να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας εργασίες. Απολαύστε το πρωινό σας, απολαύστε κάθε μπουκιά και ασχοληθείτε με το συνειδητό φαγητό, καθώς παρατηρείτε πώς φαίνεται, μυρίζει και έχει γεύση το φαγητό με κάθε μπουκιά.

  • Γράψτε τους καθημερινούς σας στόχους

 Ζούμε τόσο πολυάσχολες ζωές με τόσες πολλές εργασίες που φαίνεται να μην γίνονται ποτέ. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε πρωί γράφοντας τι θέλετε να πετύχετε για την ημέρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καθήκοντα εργασίας, δουλειές του σπιτιού, προσωπικές εργασίες. Μόλις έχετε μια λίστα με στόχους γραμμένους, συχνά γίνονται πιο εφικτοί όταν τους βάζετε στο μυαλό σας.

  • Καθόρισε την καθημερινή σας ρουτίνα ξεκινώντας μια πρωινή αγγαρεία

Είτε πρόκειται για το άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων, είτε για μαζέψετε τα σκουπιδία, είτε για το δίπλωμα των ρούχων, είτε για μια απλή πρωινή αγγαρεία μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε το σπίτι σας, αλλά και να σας δώσει κίνητρο, καθώς θα έχετε μία λιγότερη εργασία να κάνετε στο τέλος της ημέρας.

Συνοψίζοντας, το να ξεκινάτε το πρωινό σας με πρόθεση και στοχευμένες πράξεις μπορεί να σας βοηθήσει να κινητοποιηθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες