Μαύρη εικόνα, ένας γιατρός για 120 ασθενείς με κορονοϊό.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μαύρη εικόνα, ένας γιατρός για 120 ασθενείς με κορονοϊό..

 


Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου, όπως περιγράφει ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μιλάμε για μία μαύρη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει... ελπίδα. Βλέπαμε πώς θα οδηγηθεί το νοσοκομείο, δεν έγινε κάτι ουσιαστικό» λέει.

Ο κ. Χαυτούρας είπε ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια σε τέτοιες συνθήκες. «Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς. Τώρα η κατάσταση είναι ένας γιατρός για 120 ασθενείς με Covid-19. Είναι μια εικόνα μαύρη, μια εικόνα αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορεί να νιώθουν ασφαλείς, είναι σε βαριά κατάσταση, ασθενείς για κορονοϊό» κατήγγειλε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι».

«Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει. Ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορονοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, συν 8 που είναι στις ΜΕΘ. Ο κόσμος είναι εγκαταλειμμένος. Φαίνεται ότι η Πολιτεία δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, αλλά κοιτάει αδιάφορα » είπε.

«Επίταξη δεν γίνεται με όρους»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού υγείας για επίταξη των ιδιωτών γιατρών ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου τόνισε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη.

«Επίταξη δεν γίνεται με όρους. Στον πόλεμο όταν πας η επίταξη δεν έχει όρους. Έχουμε πόλεμο. Εμείς σε αυτό τον πόλεμο είμαστε χωρίς πολεμοφόδια και στρατιώτες. Δεν γίνονται συνεννοήσεις και συμβιβασμοί στην επίταξη. Να γίνει επίταξη και των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων. Περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να βάλουμε στη μονάδα κάποιον ασθενή», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα το νοσοκομείο του Βόλου περνάει την πανδημία του κορονοϊού χωρίς να έχει πνευμονολόγο. «Η κατάσταση είναι τραγική. Θα χάσουμε κόσμο. Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα κάποιοι άλλοι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. Έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο. Οι εγκαταστάσεις οξυγόνου δεν είχαν σχεδιαστεί για μια απέραντη μονάδα αυξημένης φροντίδας, μια απέραντη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όλο το τριήμερο το οξυγόνο έπεφτε και χτυπούσε συναγερμός».

Μάλιστα, επισήμανε, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο είχανε στο νοσοκομείο Βόλου πέντε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και όπως κατέληξε «οι ασθενείς είναι χωρίς ελπίδα»...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες