Νέο ρεκόρ: Λευκή τρούφα πωλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 103.000€ - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

18 Νοε 2021

Νέο ρεκόρ: Λευκή τρούφα πωλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 103.000€


   
  Οι λευκές τρούφες από την Άλμπα της Ιταλίας είναι διάσημες σε ολόκληρο τον πλανήτη για την ποιότητά τους. Οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας δεν τσιγκουνεύονται καθόλου, όταν πρόκειται να προμηθευτούν αυτά τα εκλεκτά υπόγεια μανιτάρια

Στις...  


 

14 Νοεμβρίου όμως, σε μια δημοπρασία που έγινε στον επιβλητικό πύργο του 13ου αιώνα, Γκριντσάνε Καβούρ, στο Πιεμόντε της Β. Ιταλίας, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Ουμπέρτο Μπομπάνα, από το εστιατόριο“Otto e Mezzo” του Χονγκ Κονγκ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις τρούφας με τα χρήματα που διέθεσε.

Για μια λευκή τρούφα των 830 γρ. από την Άλμπα, πλήρωσε 103.000 ευρώ. Αν και ένα τέτοιο ποσό μπορεί πολύ εύκολα να θεωρηθεί σπατάλη, σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει, αφού τα έσοδα αυτής της δημοπρασίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες. Συνολικά, από τη δημοπρασία και την πώληση κι άλλων τεμαχίων τρούφας, συγκεντρώθηκαν 457.000 ευρώ.

Η τρούφα αυτή λοιπόν, αφού πωλήθηκε «χρυσάφι» ταξίδεψε από την Ιταλία μέχρι το Χονγκ Κονγκ το γρηγορότερο δυνατό, αφού οι τρούφες είναι βραχύβιες και παρά το γεγονός ότι είναι πολύ ακριβές, χάνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα αρώματα και τη νοστιμιά τους μέσα σε λίγες μέρες από τη συγκομιδή τους.

Η δημοπρασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο και προσελκύει περίπου 100.000 επισκέπτες ετησίως.


GALLERY


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε