Σοβαρό ατύχημα σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά

 Σοβαρό ατύχημα σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά  Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στην πίστα των Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την  ώρα του αγώνα της κατηγορίας MX2, και σε ένα από τα άλματα της πίστας, έφυγε η μοτοσικλέτα ενός αναβάτη στον αέρα και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη. Εκεί όμως υπήρχε και μία μεταλλική κολώνα, η οποία έπεσε πάνω σε δύο ανθρώπους που έβλεπαν τον αγώνα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Οι τραυματίες είναι ένας 27χρονος αθλητής και ένας 16χρονος θεατής, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών αλλά η κατάσταση τους ήταν τόσο σοβαρή ώστε κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Ο αγώνας διεκόπη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο διοργανωτής των αγώνων και ο 16χρονος αναβάτης της μοτοσικλέτας που έπεσε στη περίφραξη. Επίσης, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες ασφαλείας υπό τις οποίες γινόταν ο αγώνας.

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον 16 φορές πρωταθλητή Ελλάδος του Motocross, Παναγιώτη Κουζή, σχετικά με την άποψή του για το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στην πίστα των Γιαννιτσών.

O κ. Κουζής αγωνίζεται πάνω από 20 χρόνια, έχει συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και επομένως είναι βαθιά η γνώση του για όσα συμβαίνουν στο άθλημα. Όπως λέει «είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός για τους αγώνες, και ειδικά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άσχημες στιγμές υπάρχουν πάντα, αλλά εντός πίστας, σε ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα όπως το motocross. Όσο για το θέμα της επικινδυνότητας, επικίνδυνο είναι να περπατάς στο δρόμο και να σε χτυπήσει ένα αμάξι, άρα η καθημερινότητά μας είναι επικίνδυνη. Το motocross είναι ένα άθλημα που πρέπει να ρισκάρεις, και είναι κάτι το οποίο ζητάμε εμείς οι αθλητές από το άθλημα και δεν μας αναγκάζει κανείς να το κάνουμε. Άρα το επικίνδυνο είναι σχετικό».

Εξηγεί, ωστόσο, ότι η έλλειψη χρηματοδότησης από την Ομοσπονδία εμποδίζει τις λέσχες να αναβαθμίσουν τους χώρους στους οποίους γίνονται προπονήσεις και αγώνες. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το πρόβλημα ξεκινάει από την ομοσπονδία και την επιτροπή motocross για το αν είχαν ελέγξει τις εγκαταστάσεις και αν είχε διαθέσει έσοδα η ομοσπονδία για την ανανέωση, επισκευή και εγκατάσταση σωστών μέτρων ασφαλείας. Η κάθε λέσχη που διοργανώνει αγώνα, προσπαθεί μόνη της και χωρίς έσοδα να αναβαθμίσει τον αθλητικό χώρο που θα γίνουν οι προπονήσεις και οι αγώνες, χωρίς αυτά να είναι αρκετά που διαθέτει η κάθε λέσχη και χωρίς τη βοήθεια της ομοσπονδίας. 

»Πρέπει η ομοσπονδία να δώσει περισσότερο βάρος στη βοήθεια των σωματείων της ώστε να εξελιχθούν περισσότερο και καλύτερα στα θέματα ασφαλείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πίστα που έγινε το συμβάν θεωρείται από τις πιο ασφαλείς και οργανωμένες της Ελλάδος. Παγκοσμίως σημειώνονται ατυχήματα καθώς μιλάμε για ένα extreme sport. Το motocross, το motogp, η formula 1 και το WRC είναι τα τέσσερα βασικότερα και δυσκολότερα αθλήματα παγκοσμίως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εύχομαι καλή ανάρρωση και επιστροφή στις πίστες για τα δύο παιδιά» σημειώνει.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε