Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης – Αυτά είναι τα νέα εισοδηματικά όρια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης – Αυτά είναι τα νέα εισοδηματικά όρια

 


Ανατροπή στο επίδομα θέρμανσης. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αύξηση του ποσού του επιδόματος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καταλήγει στην απόφαση να δοθεί το ίδιο ποσό με πέρυσι, αλλά να το λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι!
Επί της ουσίας αναπροσαρμόζονται τα εισοδηματικά κριτήρια με τέτοιο τρόπο που να καθιστούν δικαιούχους του επιδόματος, άγαμους με μεικτές αποδοχές έως και 1.250 ευρώ τον μήνα και ζευγάρια με μηνιαίο μεικτό μισθό μέχρι 2.000 ευρώ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος.
Αν και αρχικά ο σχεδιασμός πρόβλεπε την αύξηση του ποσού που θα δινόταν, εντούτοις η γραμμή φαίνεται να αλλάζει και να προωθείται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων. Με άλλα λόγια να πάρουν περισσότεροι το επίδομα αυτό τον χειμώνα, ως ένα ακόμη «ανάχωμα» στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Πού θα ανέβουν τα εισοδηματικά όρια για το επίδομα θέρμανσης

Όπως λένε λοιπόν οι σχετικές πληροφορίες, τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης θα είναι αυξημένα μεταξύ 20% και 30% με παράλληλη γενναία αύξηση της προσαύξησης για κάθε προστατευόμενο τέκνο, από τα 2.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 3.000 ή και ακόμη στα 4.000 ευρώ!

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών και σίγουρα πριν από τις 15 Οκτωβρίου οπότε κάνει πρεμιέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ειδικό φόρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις ανοδικές προσαρμογές τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα διαμορφωθούν:

  • Ανάμεσα στις 15.000 και 16.000 ευρώ για άγαμους από 12.000 ευρώ την περυσινή περίοδο
  • Μεταξύ 24.000 και 26.000 ευρώ για ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι και
  • Στη ζώνη των 26.000-28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επί του παρόντος δεν προκύπτει αύξηση και των περιουσιακών κριτηρίων τα οποία αναμένεται να παραμείνουν στα περυσινά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες