Απώλεια βάρους: Aυτά τα πέντε τρόφιμα είναι χορταστικά αλλά δεν παχαίνουν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Απώλεια βάρους: Aυτά τα πέντε τρόφιμα είναι χορταστικά αλλά δεν παχαίνουν


 
Το μυστικό για να χάσετε κιλά και να τα διατηρήσετε είναι να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε, χωρίς ωστόσο να νιώθετε πεινασμένοι όλη την ώρα.

Πιο...  

 
κάτω λοιπόν, αναφέρουμε 5 τρόφιμα τα οποία αποδεδειγμένα είναι χορταστικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες που βάζετε στο σώμα σας, σύμφωνα με το Wikihealth.

1. Σούπες ζωμού

Για να μειώσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε, αλλά παράλληλα να νιώσετε χορτασμένοι, φάτε ένα πιάτο σούπα ζωμού, πριν από το κυρίως πιάτο σας. Η Δρ. Barbara Rolls, καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Penn State έχει μελετήσει το ρόλο των τροφίμων που είναι πλούσια σε νερό, στην πληρότητα και την απώλεια βάρους. Ένα από τα βασικά ερωτήματα της μελέτης της, ήταν το αν οι σούπες ζωμού ενισχύουν το αίσθημα της πληρότητας. Η έρευνα της λοιπόν, διαπιστωσε ότι τα άτομα που κατανάλωναν έναν πρώτο πιάτο σούπας πριν από το κυρίως γεύμα, μείωσαν την συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά 20%, συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν σούπα.

2. Αυγά

Αν θέλετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και να νιώθετε λιγότερη πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε αρχίστε τη μέρα σας τρώγοντας ένα αυγό. Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει το αίσθημα της πληρότητας, οπότε είναι πιο πιθανόν να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα, διότι δεν θα νιώθετε την ανάγκη να τρώτε συνέχεια. Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υπέρβαρα άτομα που έτρωγαν αυγά για πρωινό, κατάφεραν να καταναλώνουν 330 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, συγκριτικά με τα άτομα που έτρωγαν κουλούρι.

3. Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα ακόμη τρόφιμο που ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ, ανέλυσε τα διατροφικά δεδομένα των συμμετεχόντων για τα τελευταία έξι χρόνια, διαπιστώνοντας ότι όσοι έτρωγαν πρωινό είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) (υπολογίστε τον ΔΜΣ σας εδώ) συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν πρωινό, αλλά όσοι κατανάλωναν βρώμη για πρωινό είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από όλες τις ομάδες που έτρωγαν πρωινό. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι καλό να επιλέγετε μάρκες βρώμης που δεν περιέχουν ζάχαρη.

4. Μήλα

Ένα μικρό μήλο περιέχει 75 θερμίδες και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το αίσθημα της πληρότητας, καθώς είναι πλούσιο σε διαλυτές ίνες. Μια έρευνα μάλιστα, έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τρία μικρά μήλα την ημέρα, έχασαν περισσότερα από δυο κιλά σε 10 εβδομάδες.

5. Ξηροί καρποί

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Οι ξηροί καρποί, παρόλο που είναι πυκνοί σε θερμίδες και πλούσιοι σε λιπαρά (κυρίως υγιή λιπαρά), η περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, καταναλώστε ως σνακ μερικά καρύδια μαζί με ένα ποτήρι νερό για επιπλέον πληρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες