Μήπως κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο; Οι ασκήσεις ορθοσωμίας που πρέπει να κάνεις


 
Τι είναι οι ασκήσεις ορθοσωμίας και πως μας βοηθάνε;

  Αν κάθεσαι 8 με 10 ώρες στο γραφείο ή αν είσαι αναγκασμένη να στέκεσαι ώρες όρθια στη δουλειά σου, με τις κινήσεις σου να είναι περιορισμένες, τότε γνωρίζεις πως το σώμα σου υποφέρει. Αν θες να το βοηθήσεις, θα πρέπει να βάλεις στη ζωή σου κάποιες απλές ασκήσεις ορθοσωμίας.


 

Τι είναι όμως οι ασκήσεις ορθοσωμίας που χρειάζεσαι αν δουλεύεις πολλές ώρες στο γραφείο και γενικότερα κάνεις καθιστική ζωή; Είναι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τους μυς του κορμού σου (κοιλιακούς και ραχιαίους) τους μύες της άνω πλάτης, του θώρακα και τους γλουτιαίους.

Οι ασκήσεις ορθοσωμίας βοηθάνε στο να «ανακουφίσουν» σημεία όπως ο αυχένας, η μέση, οι ώμοι, τα ισχία και τα γόνατα, τα οποία σε πονάνε κυρίως λόγω κακής στάσης του σώματος. Αν το σώμα μας δεν είναι σωστά «ευθυγραμμισμένο», τότε υπέρ-λειτουργούν κάποιοι μύες μας, εις βάρος των υπολοίπων που περιβάλλουν μία άρθρωση, κάτι που οδηγεί σε χρόνιες αδυναμίες και συνεχή πόνο.

Το καλύτερο όμως με αυτές τις ασκήσεις, είναι πως μπορείς να τις κάνεις και εσύ εύκολα και χωρίς κόπο στο σπίτι σου, ακόμη και αν είσαι αρχάρια. Ακολούθησε τις οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί και δώσε στο σώμα σου την υποστήριξη που έχει ανάγκη

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε