Κρυολόγημα: Εννιά τρόποι για να το αντιμετωπίσετε έγκαιρα

 Το κοινό κρυολόγημα γενικά ενέχει ρινόρροια, ρινική συμφόρηση και φτάρνισμα.

Μπορεί επίσης... 
 
 
να έχετε πονόλαιμο, βήχα, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα. Πάνω από 200 ιοί μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα.Τα παιδιά κρυολογούν κατά μέσο όρο τρεις με οκτώ φορές το χρόνο ενώ οι γονείς συχνά κολλούν από τα παιδιά τους.

Αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Πιείτε πολλά υγρά

Μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, εστιάστε στην πολύ καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας πίνοντας πολύ νερό αλλά και ζεστά αφεψήματα.

Κάντε γαργάρες με αλάτι

Εάν έχετε ενόχληση στον λαιμό, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Το αλάτι είναι βακτηριοκτόνο ενώ βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής.

Αγοράστε αντιιικά φάρμακα

Τα νέα αντιιικά φάρμακα μπορούν να σταματήσουν τη ρινόρροια μια μέρα νωρίτερα από ότι συνήθως (και βοηθούν στη βελτίωση των συμπτωμάτων μέσα σε μία μέρα). Αντιβιοτικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ενός κοινού κρυολογήματος.

Μέλι με καυτό τσάι

Αν ο βήχας δεν είναι πολύ έντονος μπορείτε να δοκιμάστε να πιείτε τσάι με μέλι που μαλακώνει το λαιμό.

Καθαρή μύτη

Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε την μύτη σας καθαρή. Χρησιμοποιήστε ένα φυσιολογικό ρινικό σπρέι αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Κάντε συχνά ζεστά ντους

οι υδρατμοί μπορεί να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την ρινική οδό καλύτερα.

Φάτε κοτόσουπα

Η κοτόσουπα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα. Μπορεί πράγματι να βοηθήσει.

Ξεκουραστείτε

Ξεκουραστείτε αρκετά και καταναλώστε πολλά υγρά. Τα φάρμακα για το κρυολόγημα, χωρίς ιατρική συνταγή, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων. Δεν θα μειώσουν, στην πραγματικότητα τη διάρκεια της νόσου αλλά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε