Τα εύκολα βήματα για να καθαρίσετε το καμένο φαγητό από τα σκεύη σας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Τα εύκολα βήματα για να καθαρίσετε το καμένο φαγητό από τα σκεύη σας

 



 
Σωτήρια λύση

 Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξεχάσετε την κατσαρόλα στη φωτιά και να κάψετε το φαγητό!

Αν... 
 
 
σας έχει τύχει κι εσάς και αν έχετε αναγκαστεί ακόμα και να πετάξετε καμένες κατσαρόλες, δείτε τις πιο χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς για το πώς να καθαρίσετε τα καμένα σκεύη.

Δείτε παρακάτω τα 4 σωτήρια βήματα που θα… σώσουν τα σκεύη σας από το καλάθι των σκουπιδιών!

Πρώτο βήμα: Καθαρίζουμε την καμένη επιφάνεια με ένα πανί

Η πρώτη κίνηση είναι να αφαιρέσουμε λίπη και καμένα κατάλοιπα τροφών με ένα χαρτί ή μια πετσέτα. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία καθαρισμού στη συνέχεια ενώ θα προστατεύσει και τις σωληνώσεις μας από τα καμένα λίπη που μπορεί να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα ζημιά.

Δεύτερο βήμα: Κρατάμε το σκεύος σε υψηλή θερμοκρασία

Το μυστικό που μοιράστηκαν όλοι οι σεφ είναι ότι για να καθαρίσει σωστά ένα μαγειρικό σκεύος πρέπει να το καθαρίσουμε όσο είναι ακόμα ζεστό. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο δύσκολα θα καθαρίσει. Αν ο χρόνος πιέζει και το γεύμα πρέπει να σερβιριστεί, οι ειδικοί προτείνουν να αφήσουμε το σκεύος με ζεστό νερό. Δεν χρειάζεται να το γεμίσουμε. Αρκεί να καλύψουμε με ζεστό νερό όλη την καμένη του επιφάνεια.

Προσοχή: όταν λέμε ζεστό, δεν εννοούμε καυτό. Δεν θέλουμε να καούμε κιόλας καθαρίζοντας ένα σκεύος. Φυσικά, υπάρχουν πάντα τα γάντια κουζίνας που μπορούμε να φορέσουμε για να προστατεύσουμε τα χέρια μας.

Τρίτο βήμα: Ρίχνουμε ξίδι στο σκεύος

2-3 κουταλιές λευκό ξίδι μέσα σε ζεστό νερό μπορούν να κάνουν… θαύματα και να αφαιρέσουν τα καμένα λίπη χωρίς να καταβάλουμε πολύ κόπο.

Τέταρτο βήμα: Χρησιμοποιούμε ένα σκληρό σφουγγάρι

Όπως είναι λογικό, ένα καμένο σκεύος δεν καθαρίζει παρά με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού. Μάλιστα υπάρχουν και ειδικά σφουγγάρια για τέτοιες περιπτώσεις. Το σύρμα είναι και αυτό μες στις επιλογές μας, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι δεν είναι το κατάλληλο για τα αντικολλητικά σκεύη, καθώς μπορεί να αφήσει σημάδια και γρατζουνιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες